Date companie
 
 
 
 

Vernisajul expoziției de pictură „Măști, păpuși, marionete”, a pictoriței Carmen Olteanu, la I.C.R.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masti, pictura, carmen, icr, marionete, vernisaj, papusi, olteanu
 

„Măști, păpuși, marionete”, la Institutul Cultural Român din București! Creațiile pictoriței Carmen Olteanu, reunite sub genericul „Măști, păpuși, marionete”, au fost prezentate publicului iubitor de artă, în cadrul vernisajului organizat luni seară.

CARMEN OLTEANU, artist plastic "Expoziție care vă propune o serie de păpuși, măști și marionete. Omul încă din antichitate și-a făcut la fel ca și Dumnezeu, păpuși, măști, marionete, după chipul și asemănarea lui, până mai târziu când au apărut păpuși de lux."

Expoziția de la Institutul Cultural Român propune un discurs unitar, un ansamblu de portete de păpuși ce dezvoltă o percepție aproape conflictuală între real și virtual. Esența demersului pictoriței Carmen Olteanu constă în interdependența dintre lumea reală, concretă și viziunea virtualității artei. Iubitorii de artă plastică pot vizita expoziția până marți, 11 iunie 2019. Lucrările vor fi expuse, apoi, în mai multe orașe europene, în cadrul unui turneu internațional.

CARMEN OLTEANU, artist plastic "Expoziția va pleca mai departe la Londra, se va întoarce pe la Viena sau Bruxelles. Va avea un circuit, un proces frumos."

Carmen Olteanu este doctor în Arte Plastice și Decorative, recunoaștere academică obținută în cadrul Universității Naționale de Arte din București și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. În timp, lucrările pictoriței au fost prezentate în expoziții personale sau de grup în țară, dar și în străinătate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fostul șef al Unifarm, audiat la D.N.A. în dosarul pentru luare de mită ( 7 Iulie 2020 )

  Directorul suspendat al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, Adrian...

 • Șeful Unifarm, anchetat pentru o mită de 760.000 de euro ( 23 Iunie 2020 )

  Directorul general al Companiei Nationale Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este în atenția procurorilor D.N.A.. El este acuzat de fapte de coruptie pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei de coronavirus.

 • Licitația pentru măști de protecție gratuite, anulată ( 12 Iunie 2020 )

  Licitația pentru achiziția a peste o sută de milioane de măști chirurgicale a fost anulată de Ministerul Sănătății. Este vorba de licitația anunțată acum cu două săptămâni, în urma căreia Ministerul Sănătății trebuia...

 • Masca de protecție, între beneficii și neajunsuri ( 20 Mai 2020 )

  Purtarea unei măști de protecție în spațiile închise cum sunt magazinele sau transportul în comun este impusă în România, deși Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca doar oamenii bolnavi ori cei care...

 • Cu și fără mască ( 24 Aprilie 2020 )

  Cuvântul cheie în vremea pandemiei de COVID-19 este solidaritatea! Dar obstacolele se găsesc la tot pasul. Un scurt material filmat în România a devenit viral în Spania, unde oamenii de plâng de absența măștilor și a dezinfectanților. Un arhitect spaniol, Nacho Tellado, a postat un filmuleț realizat de un prieten într-un supermarket din București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2