Date companie
 
 
 
 

Victimele violenței domestice vor putea locui în locuințe sociale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : locuinte, violenta, domestica, flagel
 

Violența domestică face ravagii în România! Pentru combaterea acestui fenomen, a fost semnat un contract de finanțare a proiectului "Venus - Împreună pentru o viață în siguranță". Premierul Viorica Dăncilă a precizat, cu ocazia semnării contractului, că numărul cazurilor de violență domestică a înregistrat o creștere îngrijorătoare. Peste 1.300 de persoane au murit în țara noastră în ultimii ani, din cauza acestui flagel.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României

"Datele arată că, din nefericire, cazurile de violență domestică înregistrează o creștere îngrijorătoare. Un indicator care reflectă gravitatea acestui fenomen este numărul mare de decese cauzate de violența în familie: 1.374 de persoane și-au pierdut viața în perioada 2009-2016 ca urmare a agresiunilor suferite. Întreaga societate a fost impresionată de cazurile tinerelor ucise de partenerii lor."

Proiectul, în valoare de 11 milioane de euro, fonduri europene, prevede realizarea unor locuințe sociale. Potrivit premierului Viorica Dăncilă, acestea vor fi organizate într-o rețea integrată la nivel național, în care victimele violenței domestice să poată fi protejate. Astfel, acestea vor putea primi asistență psihologică, juridică și vor locui aici o perioadă de timp, până când vor putea duce o viață normală și independentă.

ROVANA PLUMB, ministrul Fondurilor Europene

“Prin acest proiect capătă contur în ceea ce privește crearea unei rețele la nivel național, pentru înființarea a 42 de locuințe inovative pentru protecția victimelor violenței în familie, într-adevăr, pe bază de parteneriat cu autoritățile locale. Vor beneficia peste 6.600 de victime ale violenței în familie.”

Victimele violenței domestice vor putea fi sprijinite și prin programe de formare profesională pentru a se integra profesional și social.

GRAȚIELA DRĂGHICI, președintele A.N.E.S.

“Pe parcursul unui an, în care victimele violenței domestice beneficiază de servicii integrate oferite în cadrul proiectului prin locuințelele protejate, acestea au posibilityatea să facă tranziția către o viață independentă din punct de vedere socio-economic, încât să nu mai fie captive economic de agresor, să nu mai revină în mediul domestic unde s-a produs fenomenul și să aibă determinarea să acționeze în instanță agresorul.”

Programul va fi dezvoltat la nivel național prin colaborarea cu autoritățile locale. Prin acest proiet sunt promovate politicile publice în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2