Date companie
 
 
 
 

Zeci de șomeri gorjeni învață să devină manageri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, calificare, ajofm, gorj, cursuri, manageri
 

Învață să devină manageri sau directori, însă probabilitatea de a ocupa o astfel de funcție tinde către zero! Este vorba despre zeci de șomeri gorjeni, care urmează cursurile de calificare organizate prin A.J.O.F.M.. În tot județul Gorj, nu există însă niciun loc de muncă destinat persoanelor cu o astfel de pregătire. În ciuda acestui fapt, oamenii speră că își vor găsi cât mai repede de lucru.

VOX "- Credeți că o să vă găsiți de muncă în acest domeniu? - Sunt convinsă, țara e mare! Am dorința de a face lucrul ăsta și sunt convinsă că, la sfârșitul cursului, voi fi acumulat deja atâtea cunoștințe, încât să îmi permit să particip la un interviu, pe care să-l și iau."

VOX "- De ce ați hotărât să faceți aceste cursuri? – În speranța că mai este loc sau că se va găsi ceva."

VOX "- O să vă fie de folos acest curs? – După părerea mea personală, da. Este un domeniu care este în continuă dezvoltare."

Cursurile au debutat săptămâna aceasta și se vor încheia la sfârșitul anului, când șomerii vor susține examenul final. În toată acestă perioadă, cursații vor învăța, opt ore pe zi, ce trebuie să facă managerul unei agenții de turism sau al unui hotel.

ADINA CATALINA, trainer "Îi învățăm să facă pachete turistice. O să avem cursuri de engleză, care o să îi ajute în elaborarea programelor turistice, de promovare a acestora, cursuri de marketing."

Potrivit reprezentanților A.J.O.F.M. Gorj, în momentul de față, nu este vacant niciun post de manager sau de director în tot județul.

DIANA VĂDUVA, consilier, A.J.O.F.M. Gorj "-Aveți locuri de muncă disponibile în domeniul turistic? –În domeniul turistic, avem ca barmani și ospătari. –Ca manageri, directori? –Manager, director nu."

Cheltuielile pe care statul le suportă pentru școlarizarea fiecărui dintre cei cincizeci de șomeri gorjeni incluși în program se ridică la 1.000 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • În căutarea unui job ( 13 Noiembrie 2019 )

  Trei milioane de persoane din țările membre ale Uniunii Europene, reprezentând 20,4% din numărul total al șomerilor înregistrați în perioada ianuarie-martie, și-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului în curs. 

 • Prima zi de școală ( 9 Septembrie 2019 )

  A început școala! Clopoțelul a sunat în peste 6.200 de unități de învățământ din toată țara. După o vacanță binemeritată, copiii au revenit în sălile de curs.

 • Hoții de indicatoare de pe DN 67, prinși de polițiști ( 25 Iunie 2019 )

  Cei trei bărbați care au furat mai multe indicatoare reflectorizante de pe Drumul Național 67, în județul Gorj, au fost prinși. Și asta grație unui polițist aflat în timpul liber, care i-a anunțat pe reprezentanții Secției Drumuri Naționale...

 • ”Poveste cu aburi de alcool”, relatată cu umor de pompierii gorjeni ( 11 Iunie 2019 )

  Intervențiile echipelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu sunt întotdeauna în cazuri dramatice. Uneori, salvatorii fac publice situații de-a dreptul umoristice, spre amuzamentul publicului. Cu un astfel de caz au avut de-a face...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2