Date companie
 
 
 
 

Zeci de urși salvați din captivitate se bucură de libertate, în rezervația de la Zărnești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oameni, zarnesti, rezervatia, ursi
 

Rezervatia de la Zărnești este locul unde urșii chinuiti de oameni primesc o a doua sansã. Cel mai nou membru al ''comunitãtii'' din localitatea brașoveană este Mișa, adus tocmai din Georgia. El poartă numele unui ''confrate'' celebru, care a fost mascota Jocurilor Olimpice de vară de la Moscova, din 1980.

AMBIANȚĂ "Na si tie! Na! Asa. Lasã-l si pe el sã mãnânce."

CRISTIANA LAPIS, administrator, Rezervația Zărnești "Reprezentantii comisiei europene de monitorizare a zonei de rãzboi din Georgia l-au vãzut acolo într-un sat legat cu un lant. Douã mari asociatii internationale mi-au cerut sprijinul."

Toti ursii din rezervatie au câte o poveste impresionantã, dar cea mai dramaticã este a lui Max. Are 13 ani si a fost adus în 2008 în rezervație.

CRISTIANA LAPIS, administrator, Rezervația Zărnești "Max nu se mai poate bucura de a doua sansã. Cei care l-au detinut ilegal i-au bãgat ace în ochi, i-au dar cu spray pe nas ca să-l poatã tine în lant si lumea sã se fotografieze cu el."

În Rezervatia de la Zãrnesti, înfiintatã în 2005, sunt aproape 60 de ursi. Aceasta a fost dedicatã ursoaicei Maia, care stat într-o cuscã mai bine de un deceniu. Din cauza anilor de captivitate, ea s-a automutilat si a murit. Rezervatia, cea mai mare din Europa de Est, se întinde pe aproape 70 de hectare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Explicațiile ministrului Mediului privind intervențiile în cazul urșilor ( 25 Iunie 2021 )

  Ministrul Mediului, Tanczos Barna, explicații privind propunerea ca urșii agresivi să fie tranchilizați și relocați sau împușcați în 24 de ore. Tanczos Barna a precizat că se va interveni astfel în cazul urșilor...

 • Alba Iulia, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare hartă formată din oameni ( 30 Septembrie 2018 )

  Alba Iulia, în Cartea Recordurilor! Peste 4.800 de oameni veniți din 70 de localități în Cetatea Alba Carolina, din Alba Iulia, au alcătuit cu trupurile lor, harta României, în interiorul căreia au format numărul 100, simbol al Centenarului Marii Uniri.

 • Pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai ( 15 Decembrie 2017 )

  A doua zi de doliu național în memoria regelui Mihai! În București, mii de oameni au stat la coadă toată noaptea pentru a se reculege la catafalcul ultimului monarh al României, expus în Sala Tronului din Palatul Regal.

 • Asaltul mistreților, în stațiunea Sinaia ( 10 Noiembrie 2017 )

  Un nou incident cu sălbaticiuni! O turmă de porci mistreți a poposit în fața primăriei din Sinaia, chiar în centrul stațiunii, pentru a căuta hrană. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere din zona...

 • Ciobanii și oile, la protest pe DN 1 ( 3 Noiembrie 2017 )

  Protest inedit pe Drumul Național 1! Ciobanii au mărșăluit împreună cu turma de ori, revoltați din cauză că autoritățile nu iau nicio măsură împotriva urșilor care le atacă mioarele. Disperați, oierii spun că, de la începtul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2