Date companie
 
 
 
 

Zilele Teatrului Masca, la final

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : masca, zilele, spectacol, teatrul, actori, spectatori
 

Zilele dedicate împlinirii a 23 de ani de la înființarea Teatrului Masca au ajuns la final! Spectatorii au avut parte, pe parcursul celor trei zile de manifestări, de un adevărat regal teatral. Duminică-seară, "Țara în care îngerii vin degeaba" și "Pierrot Lunatecul" au încununat darul pentru public, al actorilor de la Masca. Spectacolul "Țara în care îngerii vin degeaba" prezintă un colț de lume, unde oamenii își îngroapă dreptul la fericire și admit să fie personajele unei ridicole și tragice comedii. În această lume, îngerii își trăiesc profunda nefericire, aceea de a veni, mereu și mereu, degeaba.

VOX "Este cea mai frumoasă piesă. Cel mai frumos spectacol al Teatrului Masca. Spun că ei se caracterizează printr-un teatru gestual și, într-adevăr, este o Românie văzută altfel, prin tăcere."

VOX "- Spune-mi dacă ți-a plăcut piesa. - Da, mi-a plăcut! A fost interesantă."

VOX "A fost spectaculos! A fost un spectacol de excepție, cu actori foarte talentați, foarte expresivi. Ne-a plăcut, ne-a fascinat."

Înainte să intre în sală, spectatorii au fost invitați să asiste, timp de două minute, la un spectacol în "camera neagră", specific Teatrului Masca.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul "Masca" "Ne vom revedea peste o lună, la Festivalul Statuilor Vivante, unde Teatrul Masca aduce două spectacole, în opinia mea, senzaționale. Este vorba despre "Cișmigiu", o istorie a parcului Cișmigiu și de "Destin", bazat pe scrisorile de dragoste dintre Eminesu și Veronica Micle."

În cele trei zile de manifestări teatrale, actorii trupei Masca au oferit publicului teatru nonverbal, statui vivante si commedia dell`arte. Duminică, a fost consemnat și un moment unic în lumea teatrului românesc. La inițiativa directorului Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, a fost încheiată o conventie a profesionistilor în arta scenei, denumita "Nuca". Acordul are drept miza reconsiderarea statutului actorului de teatru și atragerea fondurilor europene, în scopul stimulării tinerei generații de profesioniști ai scenei.« înapoi la toate știrile

 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2