Date companie
 
 
 
 

Băsescu: Federația Rusă este partenerul teroriștilor în uciderea celor 298 de pasageri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : traian basescu, Rusia
 

Atac dur al președintelui Traian Băsescu la adresa Rusiei, după tragedia aviatică din Ucraina! "Federația Rusă este partenerul teroriștilor în această operațiune și este vinovată de uciderea celor 298 de pasageri, așa cum a fost parte a conflictului și a anexării ilegale a Crimeei", susține șeful statului român.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Federația Rusă este parte a conflictului. Este partenerul teroriștilor în această operatiune legata de uciderea a 298 de persoane. Președintele Putin nu poate fugi și nu se poate ascunde sub amânări și minciună de responsabilitatea punerii la dispoziție a specialiștilor și a echipamentelor militare cu care aeronava a fost lovită."

Totodată, șeful statului a atacat în termeni duri și lipsa de fermitate a unor țări din Uniunea Europeană, care, în opinia sa, ar fi putut să facă mai mult, pentru a descuraja, cităm, "lejeritatea cu care Rusia alimentează conflictul generat de teroriști în estul Ucrainei".

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "-Putea să facă UE mai mult decât a făcut până acum? -Iar răspunsul meu categoric e Da. Sancțiunile trebuie introduse de multă vreme, sancțiuni aspre, economic. Pentru că nu l-am descurajat la timp pe Putin. (...) cu cât întârziem mai mult, cu atât vom plăti mai scump neluarea măsurilor de stopare a entuziasmul domnului Putin de a-și recuceri imperiul fostei Uniuni Sovietice."

Traian Băsescu a mai menționat și că bunăstarea și valorile economice ale unei țări se asigură din relații comerciale, dar s-a ajuns la un punct în care avem de optat între siguranța cetățenilor și interesele economice. "Este timpul ca Europa să pună pe primul plan siguranța cetățenilor ei", a subliniat Traian Băsescu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2