Date companie
 
 
 
 

Călin Popescu Tăriceanu a lansat Grupul de inițiativă pentru păstrarea identității liberale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : initiativa, liberala, grupul, tariceanu, identitate
 

Mișcare liberală, pe scena politică! Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat Grupul de inițiativă pentru păstrarea identității liberale. Fostul președinte al Partidului Național Liberal a făcut anunțul constituirii grupului, joi, în prezența a circa cinci sute de persoane, printre care și câțiva parlamentari liberali. În discursul său, Tăriceanu a precizat că inițiativa sa vine să contracareze declinul actualului PNL.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Electoratul potențial liberal a văzut cum PNL își pierde șirul ideilor și renunță, practic, la orice fel de idee, cum dispare, altfel spus, un partid."

Liberalul a precizat și miza constituirii grupului de inițiativă.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "O societate unde între un stat neutru și indivizi nu se interpun rețele de patronaj, grupuri de interese structurate sau alte forme de dependență colectivă. O societate în care tot românul este un domn!"

Tăriceanu a menționat că prin acest grup se poate înființa un nou partid si a precizat că nu exclude o colaborare politică cu PSD, dar fără pierderea identității liberale.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Liberalii au fost cei care au contribuit decisiv la construcția unei națiuni moderne și europene, precum și la încurajarea creativității economice, sociale, culturale a indivizilor, în condiții democratice."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Începând de anul viitor, românii vor avea buletine electronice cu cip ( 15 Ianuarie 2020 )

  Schimbări majore, în ceea ce privește actele de identitate ale românilor! Începând de anul viitor, cetățenii României vor fi obligați să aibă buletine electronice cu cip. Acestea vor avea forma și dimensiunea unui card bancar...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 • Ponta și Tăriceanu pun la cale o nouă alianță ( 7 August 2019 )

  O nouă alianță se prefigurează pe scena politică. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că a discutat cu președintele Pro România, Victor Ponta, încheierea unei alianțe politice și constituirea de grupuri...

 • Inițiativă legislativă pentru creșterea natalității ( 8 Mai 2019 )

  Inițiativă legislativă pentru creșterea natalității, în România! Potrivit expunerii de motive, practica alăptării este considerată încă, deficitară în țara noastră. Potrivit estimărilor, doar 20 la sută dintre mame își alăptează copiii...

 • Klaus Iohannis, atac dur la PSD ( 22 Februarie 2019 )

  Război total între puterile statului! Într-o declarație de presă susținută astăzi, președintele României a atacat dur principalul partid de guvernământ.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2