Date companie
 
 
 
 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în vizită oficială în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : emil boc, palatul victoria, Angela Merkel, Cancelar german
 

Vizita la nivel înalt în România! Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se află în tara noastra pentru a doua oara. De dimineata, oficialul a mers la Palatul Victoria, unde a fost primita cu onoruri militare de premierul Emil Boc.

AMBIANȚĂ (Boc în așteptare, sosește Merkel, Boc și Merkel ascultă imnul Germaniei, apoi imnul României)

Unul dintre subiectele de discutie intre Merkel si Boc a fost aderarea României la spatiul Schengen.

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Am subliniat fără echivoc hotãrârea fermã a României de a adera la spaþiul Schengen în martie 2011, cu respectarea conditiilor cerute de UE. În acelasi timp am ținut sã precizez cã aderarea României la spatiul Schengen nu trebuie blocatã pe criterii politice dacã sunt îndeplinite conditiile asumate.''

Cancelarul Germaniei a discutat cu premierul român despre dificultatile economice ale tării, absorbtia fondurilor europene, dar si despre o temă controversata.

ANGELA MERKEL - Cancelarul Germaniei: "Problema romilor nu joacã niciun rol, dar e important sã existe condiþii tehnice pentru a garanta aceste lucruri. (...)Germania are un interes masiv, pentru cã suntem principalul partener al României. (...)Cred cã nu aþi ajuns la capãtul dr. monitorizãrii FMI; cred cã e un ajutor sã vedeți unde vã aflaþi în momentul de față."

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Pentru România, suportul oferit de Germania este extrem de important în vederea proiectelor și iniþiativelor. (...) Am convenit sã colaborãm strâns pentru iniþiative care sã asigure un mediu stabil, sigur și prosper. (...)Salutãm decizia Germaniei de a liberaliza piaþa muncii pentru lucrãtorii senzioneri, de pe 1 ianuarie 2011."

La finalul discuțiilor, Angela Merkel a asigurat autoritatile romane de tot sprijinul Germaniei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Emil Boc a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale ( 22 August 2013 )

  Fostul premier Emil Boc nu vrea la Cotroceni! Întrebat de jurnaliști dacă va intra anul viitor în cursa pentru președinție, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca a declarat că nu-și dorește să candideze la funcția de șef al statului și că preferă, în schimb, să fie un lider ceva mai mic...

 • Primarul Clujului, Emil Boc, a alergat alături de sportivii cu dizabilități ( 2 Iunie 2013 )

  Animat de pasiunea pentru sport, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a alergat, în acest week-end, trei kilometri, alături de sportivii cu dizabilități intelectuale înscriși în cursa "Flacăra Speranței". Edilul a purtat torța, împreună cu un copil, din fața primăriei, până la Sala Sporturilor, acolo unde au început Jocurilor Naționale Special Olympics. La eveniment au mai luat parte aproape 40 de persoane, printre care polițiști și jandarmi.

 • Primarul Clujului o susține pe Elena Udrea în cursa pentru președinția PDL-ului ( 27 Februarie 2013 )

  Monica Macovei ar fi mai bună ca președinte al României decât ca șef al Partidului Democrat Liberal! Este opinia primarului Clujului, Emil Boc. Fostul premier și lider al PDL crede că Elena Udrea este varianta perfectă pentru șefia principalului partid de opoziție.

 • Tramvaie de lux, pe străzile municipiului Cluj-Napoca ( 7 Octombrie 2012 )

  Locuitorii municipiului Cluj-Napoca au la dispoziție, din acest week-end, un al patrulea tramvai de ultimă generație, produs în Polonia. Prima cursă pe care vehiculul a făcut-o prin Cluj l-a avut la manșă chiar pe primarul Emil Boc. Tramvaiul a costat 1,5 milioane de euro și le oferă călătorilor tot confortul, inclusiv conexiune gratuită la internet.

 • Emil Boc, la festivalul care promoveazã economia germanã ( 6 Octombrie 2012 )

  Emil Boc da cep.... la butoiul cu bere. Primarul a participat la festivalul care promoveazã economia germanã, în centrul Clujului. Dupã câteva lovituri de ciocan bine plasate, Emil Boc a reusit sã-si toarne o halbã de bere blondã adusã direct din Germania.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2