Date companie
 
 
 
 

Cortina se trage fortat la Filarmonica Targu-Mures

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : disponibilizari, filarmonica targu-Mures, targu-Mures
 

Aproape 190 de angajati din subordinea Consiliului Judettean Târgu-Mures, vor fi disponibilizati. Printre ei se numara si 40 de artisti din cadrul Filarmonicii.

"Nici nu îmi închipui ca s-ar putea întâmpla asa ceva, mai ales în aceste conditii. Faci taximetrie, unde sa mergi?! Faci taximetrie, nu prea sunt posibilitati, mai ales cei din breasla noastra."

"Daca eu voi fi disponibilizat, o sa ma duc în pensie anticipat, ca nu am ce sa fac! Am 61 de ani si asta e singura soluþie, ca la vârsta asta nu ma mai primeste nimeni! Poti sa ai studii, dar te întreaba ce vârsta ai si cu asta s-a terminat."

VASILE CAZAN, director Filarmonica de Stat Târgu-Mures,: "În acest moment este vorba ca o parte din personalul nostru artistic sa fie disponibilizat. Se preconizeaza în jurul cifrei de 37, 38 de persoane. Asta ar însemna o rana de nedescris, o lovitura data institutiei noastre."

SZOBO ARPAD, vicepresedinte Consiliul Judetean Mures,: "La Consiliul Judetean, la primul calcul vor ramâne 536, fara paza si Serviciul de Evidenta al Populatiei, dintr-un total de 725, ceea ce înseamna 189 de persoane, un procent de 26%. -În noua organigrama intra si angajatii Filarmonicii de Stat Tîrgu-Mures? -Bineînteles, nu numai ai Filarmonicii, ci a tuturor institutiilor de cultura."

Filarmonica Nationala de Stat Târgu-Mures, are acum 144 de angajati.

O situatie similara este la Opera constanteana, unde o suta de artisti vor fi concediati. Ei au iesit miercuri in strada, disperati ca aceasta masura va insemna desfiintarea institutiei, dupa mai mult de 50 de ani de functionare neîntrerupta. Astfel, instrumentistilor, balerinilor sau solistilor de mare valoare nu le mai ramane decat sa-si ia adio de la spectatori si, eventual, sa se reprofileze...

Aproape 190 de angajat,i din subordinea Consiliului Judet,ean Târgu-Mures, vor fi disponibilizat,i. Printre ei se numa(ra( si 40 de artis,ti din cadrul Filarmonicii.

 

AMBIANTA( (un angajat cânta o melodie)

 

VOX: "Nici nu îmi închipui ca s-ar putea întâmpla aºa ceva, mai ales în aceste condiþii. Faci taximetrie, unde sa mergi?! Faci taximetrie, nu prea sunt posibilitaþi, mai ales cei din breasla noastra."

 

VOX: "Daca eu voi fi disponibilizat, o sa ma duc în pensie anticipat, ca nu am ce sa fac! Am 61 de ani ºi asta e singura soluþie, ca la vârsta asta nu ma mai primeºte nimeni! Poþi sa ai studii, dar te întreaba ce vârsta ai ºi cu asta s-a terminat."

 

SINCRON: VASILE CAZAN, director Filarmonica de Stat Târgu-Mures,: "În acest moment este vorba ca o parte din personalul nostru artistic sa fie disponibilizat. Se preconizeaza în jurul cifrei de 37, 38 de persoane.

Asta ar însemna o rana de nedescris, o lovitura data instituþiei noastre."

 

SINCRON: SZOBO ARPAD, vicepres,edinte Consiliul Judet,ean Mures,: "La Consiliul Judetean, la primul calcul vor ramâne 536, fara paza si Serviciul de Evidenta al Populatiei, dintr-un total de 725, ceea ce înseamna 189 de persoane, un procent de 26%. -În noua organigrama intra si angajatii Filarmonicii de Stat Tîrgu-Mures? -Bineînteles, nu numai ai Filarmonicii, ci a tuturor institutiilor de cultura."

 

Filarmonica Nat,ionala( de Stat Târgu-Mures, are acum 144 de angajat,i.

O situatie similara este la Opera consta(nt,eana(, unde o suta de artisti vor fi concediati. Ei au iesit miercuri in strada, disperati ca( aceasta masura va insemna desfiintarea institutiei, dupa( mai mult de 50 de ani de funct,ionare neîntrerupta(. Astfel, instrumentistilor, balerinilor sau solistilor de mare valoare nu le mai ramane decat sa-si ia adio de la spectatori si, eventual, sa se reprofileze...« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Sănătății anunță că va reduce posturile din minister și DSP-uri ( 10 Iulie 2013 )

  Veste proastă pentru bugetarii din sănătate! Ministrul Eugen Nicolăescu a anunțat că dispăonibilizările reprezintă soluția pentru rezolvarea problemelor grave din sistem. Astfel, Nicolăescu a cerut direcțiilor județene de sănătate publică să găsească variante de reducere a personalului. Concedieri vor avea loc și în cadrul ministerului Sănătății.

 • Val de disponibilizări, la Hidroelectrica, după Paște ( 20 Aprilie 2013 )

  Aproximativ 500 de angajați ai Hidroelectrica vor fi disponibilizați anul acesta. Potrivit administratorului judiciar al companiei, Remus Borza, imediat după sărbătorile pascale, vor pleca din sistem între 100 și 150 de oameni. Este vorba exclusiv de personal TESA, respectiv departamentele finaciar-contabile, birourile de resurse umane și specialiștii IT. Borza a adăugat că angajații disponibilizați vor primi între 5 și 12 salarii compensatorii.

 • 200 de angajați Hidroserv au protestat la Ministerul Economiei ( 23 Martie 2013 )

  Aflați sub spectrul disponibilizărilor, aproape 200 de angajați ai Hidroserv, compania care se ocupă de întreținerea echipamentelor Hidroelectrica, au ieșit din nou în stradă. Oamenii au pichetat, vineri, sediul Ministerului Economiei, pentru a se plânge guvernanților de reducerea salariilor cu 20%, ca urmare a faptului că nu se mai muncește vinerea, dar și de restructurările prevăzute de planul de măsuri gândit de administratorul judiciar Remus Borza.

 • 200 de angajați vor zbura de la Tarom, până la finalul anului ( 22 Martie 2013 )

  Disponibilizări masive la Tarom! Noua conducere a transportatorului aerian caută soluții pentru a elimina zborurile în pierdere, fapt pentru care, până la finalul acestui an, va concedia aproximativ 200 de angajați. Alte câteva sute ar putea părăsi compania până în 2015, potrivit directorului general. Personalul care va rămâne va trebui să muncească mai mult, mai ales că noii șefi vor ca tehnicienii Tarom să repare și avioanele altor companii.

 • Mesele calde de la Complexul Energetic Oltenia vor fi înlocuite de bonuri de masă ( 21 Martie 2013 )

  Și-au strigat nemulțumirile, după ce au aflat că vor fi dați afară! Aproape 90 de angajați gorjeni ai cantinei Complexului Energetic Oltenia au protestat în curtea unității din Rovinari. Conducerea societății a anunțat că, peste două săptămâni, 88 de salariați din cei 102 câți are cantina vor rămâne fără loc de muncă. Ceilalți 14 angați vor fi disponibilizați până la finalul lunii viitoare. Și asta pentru că mesele calde ale minerilor vor fi înlocuite, din aprilie, cu tichete de masă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2