Date companie
 
 
 
 

La Miercurea Ciuc au avut loc manifestatii dedicate implinirii a sapte decenii de la semnarea Dictatului de la Viena

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Septembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : miercurea ciuc, mars, mars controversat, dictatul de la viena, 70 de ani, transilvania, trupele ungare
 

Mars controversat, în memoria Dictatului de la Viena! Circa 200 de persoane au participat, sâmbata, la manifestarea organizata la Miercurea Ciuc de "Miscarea Tinerilor din 64 de Comitate", pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la semnarea Dictatului de la Viena si intrarea lui Horthy Miklos, în oras. Actiunea a stârnit, însa, controverse în rândul politicienilor locali.

La ora 13.00, treizeci de husari veniti din zona Ciucului de Jos s-au întâlnit în fata Garii din Miercurea Ciuc, de unde au pornit într-un mars calare spre centrul municipiului, pentru a ajunge în Piata Cetatii, în fata Primariei. La manifestari au participat aproximativ zece tineri îmbracati în tricouri negre, cu steaguri ale Ungariei Mari în mâini. De la eveniment nu a lipsit nici primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, care a tinut un scurt discurs pentru a sublinia "importanta" evenimentului din urma cu 70 de ani.

RADULY ROBERT KALMAN, primar Miercurea Ciuc : "Conform legii în vigoare, aceasta manifestare e autorizabila. În calitate de primar nu am refuzat nicio manifestare, iar libera exprimare nu trebuie sa existe doar în Constitutie, ci si în practica."

Manifestarea a stârnit indignare în rândul liderilor locali, informeaza NewsIn.

Prin telefon: MIRCEA DUSA, deputat PSD : "Dupa câte stim noi, Horthy Miklos este asimilat nazismului si criminalilor de razboi, ori a face astfel de actiuni, care sa comemoreze persoane care n-au nicio legatura cu istoria noastra si cu umanitatea este un lucru de condamnat!"

Pe data de 30 august 1940, la Viena, ministrii de externe ai Germaniei si Italiei au pecetluit soarta Transilvaniei. Potrivit Dictatului de la Viena, partea nordica a teritoriului revenea Ungariei, iar cea de sud ramânea României. O luna mai târziu, trupele ungare au intrat în Ardealul de Nord.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2