Date companie
 
 
 
 

MCV, pe ultima sută de metri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2017
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : MCV, grindeanu, Timmermans
 

Guvernul vrea să finalizeze monitorizarea europeană în domeniul justiției, MCV, înainte ca România să preia, în 2019, președinția Consiliului Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de premierul Sorin Grindeanu, la finalul întrevederii de la Palatul Victoria cu prim- vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Șeful Guvernului a subliniat că nu se va face niciun pas înapoi în ceea ce înseamnă garantarea unui act de justiție corect și independent.

SORIN GRINDEANU, premierul României

"Obiectivul meu și al Guvernului... Avem patru rapoarte pozitive consecutive... mecanism."

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene nu a înaintat o dată de finalizare a monitorizării pe justiție, precizând însă că direcția urmată de Guvern merge către îndeplinirea recomandărilor.

FRANS TIMMERMANS, prim-vicepreședinte, Comisia Europeană

"În ultimii 10 ani, cu ajutorul MCV-ului am obținut foarte multe în România. Dacă mă uit în urmă la cei 10 ani, unele lucruri pe care le-am realizat nu le-aș fi văzut posibile, dar am realizat atât de multe. Acum suntem în fața ultimilor metri ai acestui lung maraton."

În urma discuțiilor pe care le-a avut cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a mai declarat că cel mai bun garant al statului de drept este poporul român, care va continua lupta anticorupție și după ce procesul MCV se va fi încheiat în România. ”Acum suntem pe ultima sută de metri a acestui lung maraton”, a punctat oficialul de la Bruxelles. Timmermans a mai afirmat că are "încredere deplină" în planul Guvernului României și în proiectele ministrului Justiției.


MCV, pe ultima sută de metri

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Trecerea la moneda euro, un plan pe termen lung ( 10 Aprilie 2017 )

  Nu suntem pregătiți pentru adoptarea monedei euro, dar ne păstrăm această țintă. Membrii Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro au stabilit, astăzi, în urma primei reuniuni, să continue...

 • Iohannis nu promulgă legea bugetului pe 2017, ci îl cheamă pe Grindeanu la discuții ( 13 Februarie 2017 )

  Președintele amână promulgarea bugetului! Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe premierul Sorin Grindeanu și pe ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, pentru discuții pe marginea bugetului. Președintele i-a trimis premierului o scrisoare în care îi solicită o întrevedere marți...

 • Proiectul legii bugetului pe 2017, în Parlament ( 6 Februarie 2017 )

  Au început dezbaterile în Legislativ asupra legii bugetului de stat! Proiectul a fost prezentat plenului de premierul Sorin Grindeanu. El a afirmat că proiectul de buget pe 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de aproximativ 815.000 miliarde de lei și pe...

 • Guvernul reduce fodurile alocate unor ministere și majorează bugetele altor ministere ( 23 Ianuarie 2017 )

  Guvernul reduce fondurile pentru Educație, Interne, Apărare și servicii secrete. În proiectul de buget pentru 2017, Executivul condus de Sorin Grindeanu a majorat bugetele pentru asistență socială, Agricultură sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimării absorbției de fonduri europene.

 • Grindeanu promite creștere economică, deficit redus și noi locuri de muncă ( 16 Ianuarie 2017 )

  Promisiuni încurajatoare ale șefului Guvernului, pentru anul acesta! Premierul Sorin Grindeanu a prezentat, aseară, într-o emisiune de televiziune, măsurile avute în vedere de Guvern pentru pensionari și salariați! Șeful Executivului a precizat, mai întâi, când când va fi gata bugetul pe anul acesta.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 27 Apr. 2017

1 USD = 4.1565 RON
-0.0055
1 EUR = 4.5289 RON
-0.0066
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2