Date companie
 
 
 
 

MCV, pe ultima sută de metri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Aprilie 2017
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : MCV, grindeanu, Timmermans
 

Guvernul vrea să finalizeze monitorizarea europeană în domeniul justiției, MCV, înainte ca România să preia, în 2019, președinția Consiliului Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de premierul Sorin Grindeanu, la finalul întrevederii de la Palatul Victoria cu prim- vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Șeful Guvernului a subliniat că nu se va face niciun pas înapoi în ceea ce înseamnă garantarea unui act de justiție corect și independent.

SORIN GRINDEANU, premierul României

"Obiectivul meu și al Guvernului... Avem patru rapoarte pozitive consecutive... mecanism."

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene nu a înaintat o dată de finalizare a monitorizării pe justiție, precizând însă că direcția urmată de Guvern merge către îndeplinirea recomandărilor.

FRANS TIMMERMANS, prim-vicepreședinte, Comisia Europeană

"În ultimii 10 ani, cu ajutorul MCV-ului am obținut foarte multe în România. Dacă mă uit în urmă la cei 10 ani, unele lucruri pe care le-am realizat nu le-aș fi văzut posibile, dar am realizat atât de multe. Acum suntem în fața ultimilor metri ai acestui lung maraton."

În urma discuțiilor pe care le-a avut cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a mai declarat că cel mai bun garant al statului de drept este poporul român, care va continua lupta anticorupție și după ce procesul MCV se va fi încheiat în România. ”Acum suntem pe ultima sută de metri a acestui lung maraton”, a punctat oficialul de la Bruxelles. Timmermans a mai afirmat că are "încredere deplină" în planul Guvernului României și în proiectele ministrului Justiției.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandalul înregistrărilor cu șefa DNA pune pe jar autoritățile ( 19 Iunie 2017 )

  Un nou front în războiul politic din România, după ce în spațiul public au apărut înregistrări explozive de la o ședință a șefei DNA Laura Codruța Kovesi cu procurorii anticorupție.

 • Plenul Parlamentului, convocat duminică pentru citirea moțiunii de cenzură ( 17 Iunie 2017 )

  Plenul Parlamentului, convocat duminică pentru citirea moțiunii de cenzură! Partidul Social Democrat a solicitat ca moțiunea de cenzură să fie citită în plen, începând cu ora 16.30. Potrivit senatorului PSD...

 • Final indecis pentru miercurea de foc din PSD ( 15 Iunie 2017 )

  Final indecis pentru miercurea de foc din PSD. După sedința maraton a Consilului Național Executiv al partidului, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu și-au declarat război total. Premierul a părăsit ședința CExN înainte de finalul acesteia, iar Dragnea a afirmat că atât Grindeanu, cât și ceilalți miniștri nu au luat în serios programul de Guvernare.

 • Juncker, declarație de dragoste ( 11 Mai 2017 )

  Fără MCV pentru România! Aflat în țara noastră, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, la recepția oferită la Cotroceni cu ocazia Zilei Europei, că vrea ca MCV să fie ridicat și ca România să fie primită în Spațiul Schengen înainte de a prelua președinția Consiliului European. 

 • Trecerea la moneda euro, un plan pe termen lung ( 10 Aprilie 2017 )

  Nu suntem pregătiți pentru adoptarea monedei euro, dar ne păstrăm această țintă. Membrii Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro au stabilit, astăzi, în urma primei reuniuni, să continue...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 19 Iun. 2018

1 EUR = 4.6663 RON
0.0001
1 USD = 4.0420 RON
0.0180
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2