Date companie
 
 
 
 

Summitul celor Trei Mări, un succes

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Septembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : summit, Klaus Iohannis
 

Summitul celor Trei Mări a fost unul excelent în ciuda dificultăților de politică internă! Așa a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul reuniunii care s-a desfășurat ieri și azi la București. În urma discuțiilor la care au participat opt președinți, un prim-ministru, doi președinți de camere și un ministru de externe din cele 12 state membre ale Inițiativei, a fost adoptată o declarație comună care stipulează principiile fundamentale care stau la baza Inițiativei celor Trei Mări, dar și obiectivele concrete atinse deja de summit.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

Klaus Iohannis a precizat că, în cadrul reuniunii, au fost selectate proiecte aflate în desfășurare și proiecte noi. Președintele României a mai anunțat că Germania a devenit stat partener Inițiativei celor Trei Mări. La conferința de presă comună, secretarul american al Energiei, Rick Perry, a pledat pentru diversificarea surselor energetice. "Nu vom permite altora să monopolizeze. Statele Unite și Europa sunt deschise către afaceri și nerăbdătoare să își exprime angajamentul”, a afirmat oficialul american, care a mai subliniat că energia nu trebuie folosită niciodată ca un mijloc de amenințare și a vorbit despre poziția agresivă a Rusiei. La rândul său, premierul Poloniei, Matteusz Morawiecki, a pledat pentru aprovizionarea cu gaze din cât mai multe surse. El a precizat că, în cadrul summitului și-a exprimat dezacordul în legătură cu construcția conductei dintre Rusia și Germania., pentru, în opinia sa, ar însemna o monopolizare mai puternică. La Summitul "Inițiativa celor Trei Mări" de la București au participat șefi de stat și reprezentanți ai acestora din 12 țări din Europa Centrală și de Est: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Iohannis: România trebuie să ajungă din urmă media țărilor din UE ( 19 Iunie 2020 )

  România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE! Este declarația președintelui Klaus Iohannis după reuniunea prin videoconferință a Consiliului European. Două teme importante s-au discutat la întâlnire: bugetul multianual pentru perioada 2020 - 2027 și fondul de recuperare economică.

 • Klaus Iohannis cere revizuirea deciziei în privința lui Kovesi ( 5 Mai 2020 )

  Klaus Iohannis a reacționat, în cadrul unei declarații de presă, după decizia CEDO în privința Laurei Codruța Kovesi!

 • Saloanele, cabinetele stomatologice și muzeele, deschise din 15 mai ( 4 Mai 2020 )

  Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai însă, după această dată, țara noastră va fi în stare de alertă! Anunțul a fost făcut de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei noi declarații de presă.

 • Riscuri majore ( 23 Aprilie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă și avertizează că nu putem slăbi vigilența, întrucât țara noastră nu a ajuns încă la o plafonare a curbei infecției.

 • Dezastrul de la Suceava s-ar putea repeta la Arad ( 3 Aprilie 2020 )

  România are trei focare de COVID-19: Suceava, Arad și Deva! Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Oficialul spune ca 75 la sută din cazurile de infectare sunt persoane cu vârste între 40 și 79 de ani, iar personalul medical reprezintă un procent de 16,2 la sută din cazurile de contaminare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2