Date companie
 
 
 
 

Summitul celor Trei Mări, un succes

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Septembrie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : summit, Klaus Iohannis
 

Summitul celor Trei Mări a fost unul excelent în ciuda dificultăților de politică internă! Așa a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul reuniunii care s-a desfășurat ieri și azi la București. În urma discuțiilor la care au participat opt președinți, un prim-ministru, doi președinți de camere și un ministru de externe din cele 12 state membre ale Inițiativei, a fost adoptată o declarație comună care stipulează principiile fundamentale care stau la baza Inițiativei celor Trei Mări, dar și obiectivele concrete atinse deja de summit.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

Klaus Iohannis a precizat că, în cadrul reuniunii, au fost selectate proiecte aflate în desfășurare și proiecte noi. Președintele României a mai anunțat că Germania a devenit stat partener Inițiativei celor Trei Mări. La conferința de presă comună, secretarul american al Energiei, Rick Perry, a pledat pentru diversificarea surselor energetice. "Nu vom permite altora să monopolizeze. Statele Unite și Europa sunt deschise către afaceri și nerăbdătoare să își exprime angajamentul”, a afirmat oficialul american, care a mai subliniat că energia nu trebuie folosită niciodată ca un mijloc de amenințare și a vorbit despre poziția agresivă a Rusiei. La rândul său, premierul Poloniei, Matteusz Morawiecki, a pledat pentru aprovizionarea cu gaze din cât mai multe surse. El a precizat că, în cadrul summitului și-a exprimat dezacordul în legătură cu construcția conductei dintre Rusia și Germania., pentru, în opinia sa, ar însemna o monopolizare mai puternică. La Summitul "Inițiativa celor Trei Mări" de la București au participat șefi de stat și reprezentanți ai acestora din 12 țări din Europa Centrală și de Est: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Moțiunea de cenzură a fost aprobată ( 10 Octombrie 2019 )

  Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție a fost adoptată de către Parlament cu 238 de voturi 'pentru'.

 • Klaus Iohannis susține sprijinirea sectorului digital ( 8 Octombrie 2019 )

  Președintele României susține transformarea țării prin tehnologizare! Klaus Iohannis a participat la lansarea proiectului Romania Tech Nation, la Universitatea Politehnică, unde a vorbit despre nevoia de dezvoltare a sectorului digital, despre implicarea antreprenorilor, precum și despre digitalizarea economiei. 

 • Iohannis și Trump au adoptat o declarație comună privind întărirea relațiilor ( 21 August 2019 )

  Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump. Este pentru a doua oară, după întâlnirea din iunie 2017, când cei doi președinți au o întrevedere la Casa Albă.

 • Liderii europeni au semnat Declarația de la Sibiu ( 9 Mai 2019 )

  Sibiul a fost astăzi locul de întâlnire al celor mai puternici politicieni din Europa! În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, astăzi, 9 mai de ziua Europei, a avut loc, la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de Guvern din Uniunea Europeană.

 • Pregătiri pentru summit ( 8 Mai 2019 )

  Pregătiri intense pentru Summit-ul european de la Sibiu! Mâine, orașul va fi gazda întâlnirii liderilor tututor statelor membre ale Uniunii Europene. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2