Date companie
 
 
 
 

2000 de medicamente ieftine ar putea dispărea din farmacii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : farmacii, medicamente, ieftine, producatori
 

Piața farmaceutică resimte din plin efectele crizei economice. Peste 2.000 de medicamente ieftine ar putea dispărea din farmacii, susțin producătorii, care se plâng că plata medicamentelor se face și după 300 de zile. În ultimii cinci ani, au dispãrut peste 1.500 de medicamente din practica terapeuticã, produse medicamente, susține președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice, Dragoș Damian.

DANA CRUȚESCU, farmacist "Noi n-am primit banii la unele produse de un an de zile. Ne mai putem aprovizona datoritã bunei colaborãri cu unii furnizori de medicamente care înteleg situatia, dar si ei au ajuns aproape la fundul sacului."

Cei mai afectați vor fi tot bolnavii, care vor fi obligați să dea mai mulți bani pentru același tratament.

VOX: "Noroc cã avem loc la cimitir, avem loc de veci si ne îngrijim pentru mormântare. Ce sã mai facem?"

VOX: "O parte din medicamente nu vor mai fi accesibile si vom fi obligati sã renuntãm la ele, cã nu mai avem cu ce sã le mai plãtim."

Din cauza datoriilor acumulate, unele farmacii mici au fost nevoite să-și cesioneze creanțele și să-și predea afacerea către furnizorii de medicamente.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Ordinul M.S. privind testarea antigen în farmacii, aprobat ( 11 Mai 2021 )

    Ministerul Sănătății a aprobat ordinul privind testare în farmacii cu teste antigen rapide, în scopul depistării coronavirusului. Potrivit prevederilor, farmacia poate poate opta pentru desfășurarea...

  • Consumul de medicamente a scăzut în pandemie ( 13 August 2020 )

    Pandemia de COVID-19 a afectat și piața de medicamente! Astfel, românii cumpără mai puține cutii de la lună la lună, consumul scăzând cu 16,6%, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piață...

  • Euthyroxul, cel mai căutat medicament din România ( 11 Mai 2020 )

    Euthyroxul, un medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care costă aproximativ 10 lei, se califică pentru titlul de „cel mai căutat medicament din România”, în perioada pandemiei de coronavirus.

  • Medicamente compensate 90%, pentru pensionarii cu pensii mici ( 28 August 2019 )

    Veste bună pentru pensionari! Guvernul a majorat plafonul de la care pensionarii vor beneficia de medicamente compensate cu 90%. Astfel, de la 1 septembrie, vor beneficia de compensare 90% la medicamente...

  • Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, indisponibilă ( 11 Iulie 2019 )

    Sistemul informatic din sănătate pare bolnav cronic! C.N.A.S. a anunțat că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2