Date companie
 
 
 
 

A început anul universitar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Klaus Iohannis, an universitar
 

A început un nou an universitar! Aproximativ 500.000 de studenți au revenit în amfiteatre, în toate facultățile din țară. Momentul a fost marcat prin festivități, în 52 de instituții de învățământ superior. Președintele Klaus Iohannis a participat la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Iași, care s-a desfășurat la Teatrul Național "Vasile Alecsandri”. La ceremonie au participat reprezentanți ai celor cinci universități de stat din municipiu.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Mă aștept ca universitățile sa fie creative, să-și asume misiunea de a educa studentii."

Premierul Viorica Dăncilă a participat, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova. Ea le-a vorbit studenților despre măsurile luate de Guvern pentru creșterea salariilor medicilor și dezvoltarea infrastructurii din sistemul medical. Viorica Dăncilă a mai precizat că Executivul dorește să faciliteze accesul medicilor tineri pe piața muncii și să îmbunătățească accesul pacienților la serviciile medicale în special în zonele defavorizate. Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar de la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I” din București. În România sunt 54 de universități de stat, dintre care șapte militare. În majoritatea instituțiilor de învățământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, șase săptămâni de sesiuni și patru săptămâni de vacanță.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

VOX-URI« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Moțiunea de cenzură a fost aprobată ( 10 Octombrie 2019 )

  Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție a fost adoptată de către Parlament cu 238 de voturi 'pentru'.

 • Klaus Iohannis susține sprijinirea sectorului digital ( 8 Octombrie 2019 )

  Președintele României susține transformarea țării prin tehnologizare! Klaus Iohannis a participat la lansarea proiectului Romania Tech Nation, la Universitatea Politehnică, unde a vorbit despre nevoia de dezvoltare a sectorului digital, despre implicarea antreprenorilor, precum și despre digitalizarea economiei. 

 • Iohannis și Trump au adoptat o declarație comună privind întărirea relațiilor ( 21 August 2019 )

  Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump. Este pentru a doua oară, după întâlnirea din iunie 2017, când cei doi președinți au o întrevedere la Casa Albă.

 • O nouă candidatură pentru Iohannis ( 4 Ianuarie 2019 )

  Iohannis își pregătește o nouă candidatură pentru funcția de președinte al României! Șeful statului a declarat că va candida pentru un nou mandat, la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul acestui an. Klaus Iohannis a subliniat că obiectivul lui personal este câștigarea celui de-al doilea mandat de președinte. Șeful statului a mai adăugat că este optimist în privința alegerilor și nu se simte amenințat de niciun contracandidat.

 • Carmen Dan îi critică pe Iohannis ( 25 Septembrie 2018 )

  Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan l-a criticat, la începutul audierii sale care a avut loc la Comisia de Apărare din Senat, pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că „s-a antepronunțat” cu privire la violențele din Piala Victoriei din 10 august. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2