Date companie
 
 
 
 

A început anul universitar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Klaus Iohannis, an universitar
 

A început un nou an universitar! Aproximativ 500.000 de studenți au revenit în amfiteatre, în toate facultățile din țară. Momentul a fost marcat prin festivități, în 52 de instituții de învățământ superior. Președintele Klaus Iohannis a participat la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Iași, care s-a desfășurat la Teatrul Național "Vasile Alecsandri”. La ceremonie au participat reprezentanți ai celor cinci universități de stat din municipiu.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Mă aștept ca universitățile sa fie creative, să-și asume misiunea de a educa studentii."

Premierul Viorica Dăncilă a participat, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova. Ea le-a vorbit studenților despre măsurile luate de Guvern pentru creșterea salariilor medicilor și dezvoltarea infrastructurii din sistemul medical. Viorica Dăncilă a mai precizat că Executivul dorește să faciliteze accesul medicilor tineri pe piața muncii și să îmbunătățească accesul pacienților la serviciile medicale în special în zonele defavorizate. Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar de la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I” din București. În România sunt 54 de universități de stat, dintre care șapte militare. În majoritatea instituțiilor de învățământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, șase săptămâni de sesiuni și patru săptămâni de vacanță.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

VOX-URI« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Iohannis: România trebuie să ajungă din urmă media țărilor din UE ( 19 Iunie 2020 )

  România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE! Este declarația președintelui Klaus Iohannis după reuniunea prin videoconferință a Consiliului European. Două teme importante s-au discutat la întâlnire: bugetul multianual pentru perioada 2020 - 2027 și fondul de recuperare economică.

 • Klaus Iohannis cere revizuirea deciziei în privința lui Kovesi ( 5 Mai 2020 )

  Klaus Iohannis a reacționat, în cadrul unei declarații de presă, după decizia CEDO în privința Laurei Codruța Kovesi!

 • Saloanele, cabinetele stomatologice și muzeele, deschise din 15 mai ( 4 Mai 2020 )

  Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai însă, după această dată, țara noastră va fi în stare de alertă! Anunțul a fost făcut de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei noi declarații de presă.

 • Riscuri majore ( 23 Aprilie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă și avertizează că nu putem slăbi vigilența, întrucât țara noastră nu a ajuns încă la o plafonare a curbei infecției.

 • Dezastrul de la Suceava s-ar putea repeta la Arad ( 3 Aprilie 2020 )

  România are trei focare de COVID-19: Suceava, Arad și Deva! Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Oficialul spune ca 75 la sută din cazurile de infectare sunt persoane cu vârste între 40 și 79 de ani, iar personalul medical reprezintă un procent de 16,2 la sută din cazurile de contaminare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2