Date companie
 
 
 
 

A murit actrița Cristina Stamate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : teatru, Cristina Stamate
 

O nouă lovitură pentru lumea artistică românească! Actrița Cristina Stamate a încetat din viață, la vârstă de 71 de ani, la spitalul Floreasca din Capitală. Cristina Stamate a fost internată de urgență joi, la terapie intensivă, chiar în ziua în care a murit Stela Popescu. Artista suferise cu mai mult timp în urmă un accident vascular cerebral. În ianuarie 2015 a fost operată pe cord deschis, pentru înlocuirea valvei mitrale cu o proteză și montarea a trei by-pass-uri aorto-coronariene. După două luni de la operație, a urcat pe scenă, în spectacolul “Vivat Revista!”.

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, în București. Actriță emblematică a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", Cristina Stamate avea "vocația iubirii față de tot ce este frumos pe lume", așa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. O actriță plină de viață, care reușea de ficare dată să emoționeze publicul.

AMBIANȚĂ: "Poate să-mi aducă... morcovul."

Cristina Stamate a jucat în sute de spectacole de revistă, în piese de teatru și filme, a scris o carte și a fost profesoară de teatru pentru copii. La fiecare apariție, actrița și-a pus în valoare simțul umorului, ironia și autoironia.

AMBIANȚĂ: "Până mai ieri... buget."

Supranumită "Sufletul teatrului de estradă din București", Cristina Stamate și-a dorit mai întâi să devină avocat. Chiar s-a pregătit pentru Facultatea de Drept, însă a devenit studentă la Teatru. A fost începutul unei cariere ce s-a întins pe o jumătate de secol. La doar patru zile de când lumea artistică a pierdut o altă mare actriță, pe Stela Popescu, ne luăm rămas bun de la Cristina Stamate și de la zâmbetul ei inconfundabil, admirat de public în sute de roluri. Dumnezeu să o odihnească în pace! « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 • Un nou experiment al Laboratorul de Teatru DENS, la București ( 3 Iulie 2019 )

  Începe cel mai ambitios eveniment teatral al anului! Laboratorul de Teatru DENS oferă din nou cadrul ideal pentru ieșirea din rutină și pentru experiment. Laboratorul, inițiat în 2016, sub coordonarea lui Oleg Loevski, critic...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2