Date companie
 
 
 
 

Aderarea României la Spațiul Schengen se decide în martie 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : henri coanda, aeroport international, aderare, spatiul Schengen, deschidere frontiere
 

Aderarea României la Spațiul Schengen se decide pe Aeroportul Internațional ''Henri Coandă''. Dacă terminalul Schengen de pe cel mai mare aeroport al țării nu va fi gata la timp, deschiderea frontierelor aeriene s-ar putea amâna cu încă un an. Votul statelor Schengen în privința aderării României este programat în martie 2011.

chestor - sef MARIAN TUTILESCU - sef Departamentul Schengen: "Din punct de vedere al îndeplinirii conditiilor Schengen nu lipseste nimic. Sunt separate fluxurile, sunt instalate cabinele de control pentru Politia de Frontierã. + Finalizarea si operationalizarea lui sã se facã în luna martie, dupã ce se vor amenja si spatiile comerciale!"

Conform planurilor, terminalul ar trebui să fie gata pe 15 noiembrie, când comisia de evaluare Schengen vine la București. Chiar dacă misiunile de evaluare vor fi pozitive, România depinde de votul statelor din spațiul Schengen. Autoritățile de la Bucuresti spun că ar nu exista motive obiective, tehnice, ca să nu putem adera la spațiul Schengen în martie anul viitor. Occidentalii vorbesc insa despre corupția din tara noastra.

chestor - sef MARIAN TUTILESCU - sef Departamentul Schengen: "Olanda considerã cã România si Bulgaria trebuie sã facã progrese în implementarea recomandãrilor din raportul pe justitie din acest an!"

Pentru aderarea la Spațiul Schengen, au fost cheltuite peste 444 de milioane de euro, cea mai mare parte din fonduri europene.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • După zece ani în UE ( 27 Octombrie 2017 )

    Aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat o serie de avantaje pentru țara noastră. Dublarea produsului intern brut, creșterea veniturilor populației și accesul la fonduri europene, sunt doar câteva dintre beneficiile de care s-a bucurat România, arată un raport al Institutului European cu tema „România - 10 ani în Uniunea Europeană”.

  • Aderarea României la Zona Euro va fi posibilă abia după 2020, susțin economiștii ( 17 Martie 2013 )

    Economiștii români sunt pesimiști în privința momentului la care România ar adera la Zona Euro. Ei spun că euro ar putea deveni moneda oficială în România abia după anul 2020 și nu din 2015, așa cum spunea președintele Traian Băsescu. Economiștii și-au spus opinia la atelierul intitulat "Este aderarea României la zona euro încă de actualitate?", organizat în cadrul Eurosfat. Potrivit specialiștilor în economie, obiectivul aderării...

  • Basescu: Aderarea României la euro trebuie să fie o prioritate ( 5 Septembrie 2012 )

    Aderarea țării noastre la zona euro în anul 2015 este o țintă mult prea ambițioasă. Este opinia ministrului Finanțelor, Florin Georgescu, după ce președintele Traian Băsescu a afirmat că această măsură ar trebui să fie prioritară.

  • Curse amanate sau anulate din cauza conditiilor meteo ( 10 Ianuarie 2011 )

    Ceața a bulversat orarul avioanelor. Pe Aeroportul din Cluj Napoca, mai multe curse au fost anulate sau amânate, iar oamenii au fost blocati ore in sir.

  • Aderarea Romaniei la spatiul Schengen, amanata ( 21 Decembrie 2010 )

    Franța și Germania cer oficial amânarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Motivul - nu sunt întrunite toate condițiile necesare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2