Date companie
 
 
 
 

Agricultorii, speriați că își vor pierde culturile din cauza secetei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : seceta, culturi
 

Câmpuri uscate și agricultori disperați! În Mehedinți și Gorj, seceta face ravagii. Lanurile de porumb și floarea soarelui s-au uscat sub arșiță, iar oamenii spun că dacă nu plouă în câteva zile, nu vor mai avea ce să culeagă. În Mehedinți nu a mai plouat de aproape două luni. Temperaturile de 35 de grade din ultima săptămână nu au făcut decât să agraveze situația.

AMBIANȚĂ arata porumbul

"Nu mai e absolut nimic, nimic."

VOX: "Vor muri animalele de foame."

VOX: "Cred că 45 de grade avem la nivelul solului."

AMBIANȚĂ arată floarea soarelui
"Absolut nimic nu mai are, priviți. A fost vijelie și toată s-a uscat, a căzut jos."

Speriați că își vor pierde culturile, sătenii dintr-o localitate din Gorj și-au pus speranța în divinitate și au participat la slujbe pentru ploaie.

AMBIANȚĂ
"Să sperăm că Dumnezeu își va întoarce fața către noi si va revărsa ploile."

VOX: "Foarte rău. Am vorbit cu preotul să facă slujba. Udăm grădinile de la fântâni."

VOX: "- Cum e prin grădină? - A ars tot. Nu mai e nimic."

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, seceta se va accentua în perioada următoare. Și asta în condițiile în care rezerva de apă în culturile de porumb înregistrează valori scăzute și foarte scăzute în cea mai mare parte a regiunilor agricole, cu excepția unor suprafețe din sudul, centrul și nordul Transilvaniei, precum și estul Maramureșului. În intervalul 28 iulie-3 august vremea se va menține călduroasă, caniculară la orele amiezii, iar ploile vor fi neînsemnate cantitativ față de cerințele culturilor agricole. Deficitele cele mai mari de apă în sol se vor înregistra în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat și Crișana.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Județul Mehedinți, afectat de secetă ( 25 Iunie 2017 )

  Canicula afectează oamenii, dar și culturile agricole, în special în zonele în care sistemul de irigații a fost distrus. Este și situația județului Mehedinți, în special zona de sud, chiar în vecinătatea Dunării.

 • Grindina a făcut prăpăd, în județul Mehedinți ( 6 Mai 2017 )

  O furtună puternică însoțită de grindină a făcut ravagii, noaptea trecută, în județul Mehedinți. Pasajul de la Vama Porțile de Fier I a fost inundat, iar culturile agricole din mai multe localități au fost afectate de bucățile de gheață.

 • Dezastru pe câmp din cauza secetei ( 20 August 2016 )

  Seceta din acest an a făcut un adevărat dezastru pe câmp, în majoritatea regiunilor țării! În județul Dolj, sute de mii de hectare de culturi au fost distruse, iar fermierii nu știu cum își vor recupera pierderile. Porumbul și floarea soarelui s-au uscat pe câmp, iar crăpăturile din pământ sunt de aproape jumătate de metru.

 • Seceta face ravagii ( 8 August 2016 )

  Seceta face ravagii în România! În județul Ialomița, culturile de floarea soarelui și porumb sunt compromise și se estimează că producția va fi la jumatate față de anul trecut. În Buzău situația este la fel de alarmantă. Pamântul este atât de uscat, încât a crăpat și cultivatorii spun că nicio ploaie nu ar mai putea salva nimic. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2