Date companie
 
 
 
 

Alimentele ar putea fi etichetate cu buline de diferite culori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : produse, mancare, bautura, initiativa legislativa, eticheta, bulina, mancare sanatoasa
 

Mâncarea și băutura ar putea fi marcate cu buline de diferite culori, în funcție de cât de sănătoase sunt produsele respective. Comisia de Sănătate a Senatului a dat undă verde acestui proiect, inițiat de senatorul PD-L Florin Staicu.

FLORIN STAICU, senator PD-L: "Am propus să evaluăm nocivitatea acestor E-uri în functie de cantitatea lor din alimente si sã facem ca acel cumpãrãtor sã cumpere în cunostintã de cauză."

Senatorul Florin Staicu propune ca alimentele sănătoase să fie marcate cu o bulină verde, produsele care trebuie consumate cu moderație, cu o bulină portocalie, iar alimentele care conțin substante nocive, cu bulină roșie.

SORIN MINEA, președinte Romalimenta: "Inconvenientul ar fi o listă de peste 300 de aditivi alimentari, care sã fie fixati, artificial, în "buni" si "răi", fãrã niciun studiu medical."

ION ROTARU, senator PSD: "Sã vedem si interesul firmelor românesti, care vor avea cheltuieli suplimentare, vor avea sã zicem, bariere în etichetarea anumitor produse considerate dãunãtoare din punctul de vedere al consumului."

Planul marcării alimentelor cu buline colorate este privit cu retinere de specialisti. Premierul Emil Boc a declarat că nu existã alimente sănătoase sau nesănătoase, ci doar diete dezechilibrate. Totuși, senatorii din Comisia de Sănătate au avizat favorabil initiativa legislativă, care mai are nevoie si de girul plenului Senatului, apoi si de acordul deputatilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2