Date companie
 
 
 
 

Alte două avioane militare au adus în țară români din Libia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : libia, Ministerul Apararii Nationale, romani adusi din Libia, doua avioane, 70 de romani, aeronave militare, aeroportul Otopeni
 

Inca două avioane ale Ministerului Apărării Naționale au adus în țară alti 70 de români și străini din Libia. La bordul aeronavelor militare care au aterizat pe aeroportul Otopeni s-au aflat 48 de cetateni români si 22 de peste hotare

VOX: "Acolo... jale. -Cum e situatia pe strãzi? -Tancuri, arme. Trebuie sã fii cu ochii în patru. Ai schiþat un gest, au tras în tine."

VOX: "Ce am vãzut în Tripoli, în aeroport e cosmarul de pe lume."

Oamenii reveniți în țară spun că în Libia au mai rămas foarte puțini români, în special cei care nu au solicitat să vină acasă, dar și cei care și-au întemeiat deja acolo o familie.

VOX: "Dacã mai sunt, sunt cei din familii mixte."

Cu ochii în lacrimi, românii mulțumesc lui Dumnezeu că au ajuns acasă, dar și autorităților de la București pentru că le-au facilitat întoarcerea în țară.

VOX: "Multumim foarte mult ambasadei române. (...) -Sunteti dispus sã vã întoarceti? -Doamne fereste."

VOX: "Dacã rãmâneam la latitudinea libienilor, noi aveam sã stãm mult si bine acolo, sub diverse pretexte cã nu ne-au adus pasapoartele."

Cu această misiune, numărul total al persoanelor evacuate din Libia cu aeronavele armatei noastre ajunge la aproximativ 300 de cetățeni români și străini.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Operațiune de aducere la mal a navei cu 14.000 de oi, răsturnată în Marea Neagră ( 25 Noiembrie 2019 )

  Autoritățile au reluat, astazi, operațiunile pentru aducerea la mal a navei răsturnate, ieri, în Portul Midia. Operațiunea presupune înlăturarea de pe partea superioarpă a vaporului a încărcăturii, pentru a putea fi remorcat.

 • Dublă crimă, în București ( 25 Februarie 2018 )

  Dublă crimă, în Capitală! Un tânăr în vârstă de 23 de ani și-a ucis iubita, apoi a înjunghiat mortal un vecin cu care s-a întâlnit întâmplător pe scara blocului. Tânărul este din Libia și locuiește cu chirie într-un apartament...

 • Fregata "Regele Ferdinand" a plecat în misiune în Mediterana ( 23 Aprilie 2011 )

  Marinarii de pe fregata "Regele Ferdinand" și-au luat rămas bun de la rude, chiar înainte de Paști, și au plecat în misiune în Mediterană, pentru a susține embargoul pe armament impus de NATO Libiei. La ceremonie au luat parte președintele Traian Băsescu și ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

 • Zeci de refugiați din Libia au poposit la Timișoara ( 21 Aprilie 2011 )

  30 de refugiați de origine eritreeană din Libia, țară afectată de un război civil, au primit o șansă la o nouă viață. Cei 29 de adulți și un copil au ajuns în România, mai exact la Centrul de Tranzit de Urgență de la Timișoara. Ei s-au aflat până acum într-o tabără din Tunisia, situata la 4 kilometri de granița cu Libia, unde, in prezent, se mai află câteva mii de refugiați.

 • România va fi implicată în conflictul din Libia cu o fregată și peste două sute de militari ( 23 Martie 2011 )

  România va participa cu peste doua sute de militari la operațiunile din Libia, pe Fregata ''Regele Ferdinand''. Anuntul președintelui Traian Băsescu de la finalul ședinței CSAT a fost completat cu informatii despre impunerea condițiilor de respectare a embargoului asupra Libiei. Costul operatiunii- 4 milioane si jumatate de euro- va fi aprobat în următoarea ședință de Guvern. Decizia a fost luata după ce NATO a aprobat directiva de execuție pentru impunerea embargoului în baza Rezoluþiei 1970 a Consiliului de Securitate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2