Date companie
 
 
 
 

Analize în plin război

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Februarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : razboi, reactie
 

Conflictul dintre Ucraina și Rusia nu se va opri aici, consideră conf. univ. dr. Alba Popescu, specialistă în geopolitică și studii de securitate.

conf. univ. dr. ALBA POPESCU, expert geopolitică

"Ceea ce s-a întâmplat în Ucraina este clar un abuz de drept, este o invazie fără drept de apel, o invazie care urmează sau este consecința unui alt abuz, abuzul numit Kosovo, a fost un precedent, a fost poarta care a deschis seria abuzurilor și așa s-a întâmplat și în cazul Ucrainei, care vedem cum este partiționată de Rusia cum este luată bucățică cu bucățică, s-a început cu Ucraina, s-a continuat cu cele două teritorii separatiste transformate în Republici și probabil că se va continua, cu siguranță, se va continua."

Riscul foarte mare pentru România este poate fi blocarea gurilor Dunării. Totodată, expertul în geopolitică consideră că România este pregătită să ajute refugiații care vin la noi în țară.

conf. univ. dr. ALBA POPESCU, expert geopolitică

"Cred că sunt toate mecanismele puse la punct, cu toții împărtășim într-o formă sau alta un destin tragic pentru că știm din istoria noastră ce a însemnat această vecinătate și noi și polonezii și toți cei care suntem în linia întâi a acestui front rusesc, am cunoscut ororile unei astfel de vecinătăți și sigur că și acum vom fi solidari."

După terminarea acestui război, Rusia se va confrunta cu o uriașă criză economică, consideră Alba Popescu.


Analize în plin război

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dezvinovățiri și acuzații ( 16 Aprilie 2021 )

  Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut, astăzi, o primă reacție după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu. Într-o conferință de presă maraton, Voculescu a lansat numeroase acuzații la...

 • C. Ivan: Dăncilă, o țintă ușoară pentru politicieni mărunți ( 11 Octombrie 2019 )

  Reacțiile după moțiunea de cenzură nu au întârziat să apară! Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la președinția României, susține că a fost mai degrabă o moțiune pusă în mișcare din rațiuni electorale și care nu convinge pe nimeni.

 • Studiu privind consecințele apocaliptice ale unui război nuclear ( 26 Septembrie 2019 )

  Scenariu de coșmar! 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război nuclear între Statele Unite și Federația Rusă, doar în primele ore de la izbucnirea conflictului. Estimarea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea...

 • Șeful statului a convocat consultări la Palatul Cotroceni ( 30 Mai 2019 )

  Reacția președintelui Klaus Iohannis nu a întârziat să apară. Într-o scurtă declarație la Palatul Cotroceni, șeful statului a anunțat că va chema partidele săptămâna viitoare marți și miercuri la consultări, pentru a putea transpune în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe justiție din 26 mai.

 • Un veteran din Bordești, județul Vrancea, ajuns la vârsta centenarului ( 3 Mai 2019 )

  Centenarul veteranului, într-o localitate din județul Vrancea! De ziua veteranilor l-am cunoscut pe ultimul veteran de război din Bordești. Este vorba de sublocotenentul în retragere Avram Toader Constantin. Nea Costică, așa cum...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2