Date companie
 
 
 
 

Asistentul violator din Brăila, eliberat condiționat din închisoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : asistent, eliberat, Judecatorie, violator, paciente, Braila, conditionat
 

O altă dovadă de blândețe excesivă a legislației românești, în materie de pedepsire a violatorilor! Un asistent medical din Brăila, în vârstă de 60 de ani, condamnat la opt ani de închisoare pentru faptul că a sedat și violat zeci de paciente, a fost eliberat după aproximativ trei ani de ședere după gratii. Decizia de eliberare condiționată este definitivă și a fost pusă în aplicare pe 10 ianuarie. Viorel Mîlcu, asistent la Spitalul Județean Brăila, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare cu executare, în 2018, în urma procesului intentat de o fată de 16 ani. A cerut de trei ori eliberarea condiționată din închisoare. La cererea depusă luna trecută, a beneficiat de clemența magistraților Judecătoriei Brăila.

BIANCA ROTARU, reporter ”Instanța a admis eliberarea condiționată a violatorului din Brăila, dar a impus câteva condiții. Vasile Mîlcu trebuie să respecte obligația de a nu comunica și de a nu se apropia de victima infracțiunii sau de membrii familiei acesteia. De asemenea, este supus unor măsuri de supraveghere și este obligat să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa. Totodată, trebuie să se prezinte la serviciul de probațiune Brăila ori de câte ori i se solicită, este obligat să anunțe orice schimbare de domiciliu și orice deplasare care depășește 5 zile și i se impune să comunice schimbarea locului de muncă.”

Vasile Mîlcu a fost arestat preventiv în 2016, după ce o fată de 16 ani a depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l că a sedat-o și violat-o în timp ce se afla internată pentru o operație de apendicită. Probele ADN au confirmat declarația fetei. Procurorii au arătat în timpul procesului că violatorul le administra somnifere pacientelor, pentru a le viola. Au fost reținute ca dovezi fișele medicale, rețetele prescrise și din declarațiile medicilor. Ulterior, zeci de paciente au depus plângere, susținând că au fost violate de asistentul medical. În februarie 2018, Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare si obligația de a plăti adolescentei daune morale în valoare de 15.000 de euro, în solidar cu Spitalul de Urgență din Brăila. În România, infracțiunea de viol este pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani. În timpul guvernării PSD s-a încercat o înăsprire a pedepselor pentru faptele de viol, până la închisoarea pe viață. În ciuda gravității unei astfel de fapte și a consecințelor dramatice pe termen lung la care sunt supuse victimele violatorilor, aleșii au tratat cu nepăsare acest demers. Rezultatul: violatorii scapă nepedepsiți sau după ce execută pedepse ușoare, iar victimele poartă un stigmat care le marchează întreaga viață, într-o societate în care încă mai domnește mentalitatea că victima este, de fapt, vinovată, că s-ar fi purtat provocator și sigur l-ar fi stârnit, astfel, pe violator la comiterea faptei.


Asistentul violator din Brăila, eliberat condiționat din închisoare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2