Date companie
 
 
 
 

Avalanșă de apeluri la Salvamont

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Februarie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Interventii Salvamont
 

Avalanșă de apeluri de urgență, la Dispeceratul Național Salvamont! În doar 24 de ore, salvatorii montani au fost solicitați să intervină de urgență în 111 cazuri. Cele mai multe apeluri, 14, au fost pentru echipele Salvamont Voineasa, iar salvamontiștii din Brașov, Maramureș și Lupeni au înregistrat câte 12 intervenții. În urma acțiunilor salvamontiștilor au fost salvate 108 persoane, dintre care, 46 au fost transportate la spital, cu ambulanțe și autospeciale SMURD, iar într-un caz s-a intervenit cu un elicopter SMURD. A fost înregistrat și un deces, iar trupul recuperat a fost predat echipajului IML. Totodată, salvatorii montani au primit 69 de apeluri prin care li se cereau sfaturi și informații despre traseele turistice și domeniile schiabile. Pentru a preveni incidentele pe munte, Salvamont România transmite un apel la prudență și responsabilitate în practicarea activităților montane. În context, salvamontiștii îi roagă pe turiști să li se alăture în eforturile de reducere a numărului de accidente pe munte.


Avalanșă de apeluri la Salvamont

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Record de intervenții de salvare pe munte ( 21 Ianuarie 2024 )

  Nouăzeci de apeluri pentru intervenția de urgență a salvamontiștilor au fost înregistrate în doar 24 de ore, conform datelor transmise, duminică-dimineață, de Salvamont România. Majoritatea apelurilor au fost...

 • Avalanșă de intervenții pe munte ( 13 August 2023 )

  Zeci de intervenții ale salvamontiștilor, în acest weekend! Dispeceratul Național Salvamont a primit o avalanșă de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. 

 • Intervenții la foc continuu ( 5 Martie 2023 )

  Număr record de intervenții de salvare în zonele montane, în doar o zi! Salvamontiștii din toată țara au avut, sâmbătă, zeci de intervenții, în urma cărora peste 100 de persoane au fost asistate. 

 • Doi morți și cinci răniți, pe munte ( 6 Noiembrie 2022 )

  Doi morți și cinci răniți, în zonele montane, în acest weekend. Salvamontiștii au avut 14 intervenții. Conform Salvamont România, cele mai multe apeluri pentru intervenții au fost pentru echipele Salvamont Cluj, Harghita, Caraș-Severin, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Gorj, Brașov, Bihor, Suceava, Zărnești și Buzău.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2