Date companie
 
 
 
 

Intervenții la foc continuu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Interventii Salvamont
 

Număr record de intervenții de salvare în zonele montane, în doar o zi! Salvamontiștii din toată țara au avut, sâmbătă, zeci de intervenții, în urma cărora peste 100 de persoane au fost asistate. Cele mai multe solicitări de ajutor au fost primite de salvamoniștii din Sinaia, dar n-au avut odihnă nici salvatorii montani din județele Hunedoara, Cluj și Caraș-Severin.

prin telefon: SABIN CORNOIU, președinte, Salvamont România ”Am avut 88 de intervenții la nivel național, 82 au fost pe pârtiile de practicare a schiului și săniușului. Restul au fost în zona alpină înaltă și majoritatea s-au datorat faptului că zăpada nu mai are o consistență atât de bună, pârtiile nu au mai fost în cea mai bună stare, au alterat porțiuni înghețate cu porțiuni cu zăpadă moale, și cei care nu au stăpânit bine schiul au avut de suferit. La fel și cei care au mers în zona alpină înaltă, aici, zăpada moale le-a îngreunat înaintarea și a făcut ca timpii de deplasare să fie mult mai mari.”

În urma intervențiilor, 105 persoane au fost salvate. 30 dintre acestea au fost predate echipajelor de la serviciile de ambulanță și SMURD, pentru a fi transporte la spital. Alte circa 20 de persoane, rănite ușor, au fost trimise la unitățile sanitare cu transport propriu, pentru a primi asistență medicală. Potrivit salvamontiștilor, cea mai aglomerată zonă montană, unde este necesară o atenție sporită, este stațiunea Sinaia, din cauza gradului foarte mare de ocupare din această perioadă. Salvatorii montani le recomandă turiștilor ca, înainte de a porni pe munte, să se echipeze corespunzător și să se asigure că au pregătirea fizică necesară parcurgerii unui traseu montan dificil, mai ales acum, la final de iarnă, când condițiile sunt schimbătoare și riscurile sunt semnificative.


Intervenții la foc continuu

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Avalanșă de apeluri la Salvamont ( 18 Februarie 2024 )

  Avalanșă de apeluri de urgență, la Dispeceratul Național Salvamont! În doar 24 de ore, salvatorii montani au fost solicitați să intervină de urgență în 111 cazuri. Cele mai multe apeluri, 14, au fost pentru echipele...

 • Record de intervenții de salvare pe munte ( 21 Ianuarie 2024 )

  Nouăzeci de apeluri pentru intervenția de urgență a salvamontiștilor au fost înregistrate în doar 24 de ore, conform datelor transmise, duminică-dimineață, de Salvamont România. Majoritatea apelurilor au fost...

 • Avalanșă de intervenții pe munte ( 13 August 2023 )

  Zeci de intervenții ale salvamontiștilor, în acest weekend! Dispeceratul Național Salvamont a primit o avalanșă de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. 

 • Doi morți și cinci răniți, pe munte ( 6 Noiembrie 2022 )

  Doi morți și cinci răniți, în zonele montane, în acest weekend. Salvamontiștii au avut 14 intervenții. Conform Salvamont România, cele mai multe apeluri pentru intervenții au fost pentru echipele Salvamont Cluj, Harghita, Caraș-Severin, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Gorj, Brașov, Bihor, Suceava, Zărnești și Buzău.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2