Date companie
 
 
 
 

Avalanșă de intervenții pe munte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Interventii Salvamont
 

Zeci de intervenții ale salvamontiștilor, în acest weekend! Dispeceratul Național Salvamont a primit o avalanșă de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Maramureș și Salvamont Borșa. De altfel, luna august este considerată de salvamontiști drept cea mai aglomerată din punct de vedere al numărului de intervenții și cea mai marcată de gravitatea accidentelor.

prin telefon: SABIN CORNOIU, președinte, Salvamont România ”Știam că, în această perioadă generată de vacanța de Sfânta Maria, va fi un aflux extraordinar de mare de turiști pe munte și acest lucru ne-a determinat să mărim numărul de salvatori pe care să-l asigurăm în patrulare, astfel încât să putem să intervenim cu promptitudine, la orice eveniment. Vom continua pe mai departe să menținem aceleași efective și sperăm ca împreună cu turiștii, care le dorim să dea dovadă de responsabilitate și prudență în derularea activităților montane, să reușim să înregistrăm accidente din ce în ce mai puține.”

Salvamontiștii îi sfătuies pe turiști să plece pe munte doar cu echipament adecvat, atât pentru conditiile meteo, cât și pentru specificul traseului si al activitatilor. Din rucsac nu trebuie să lipsească hainele de schimb, cele de protectie impotriva vantului si ploii, precum și îmbrăcăminte groasă, pentru situația în care temperatura scade. Totodată, sunt necesare lanterna, busola, harta, ochelarii de soare cu protectie UV, crema de protectie UV, sprayul cu piper sau generator de ultrasunete, briceagul, trusa de prim-ajutor și punga pentru gunoi.


Avalanșă de intervenții pe munte

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Intervenții la foc continuu ( 5 Martie 2023 )

    Număr record de intervenții de salvare în zonele montane, în doar o zi! Salvamontiștii din toată țara au avut, sâmbătă, zeci de intervenții, în urma cărora peste 100 de persoane au fost asistate. 

  • Doi morți și cinci răniți, pe munte ( 6 Noiembrie 2022 )

    Doi morți și cinci răniți, în zonele montane, în acest weekend. Salvamontiștii au avut 14 intervenții. Conform Salvamont România, cele mai multe apeluri pentru intervenții au fost pentru echipele Salvamont Cluj, Harghita, Caraș-Severin, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Gorj, Brașov, Bihor, Suceava, Zărnești și Buzău.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2