Date companie
 
 
 
 

Bacșișul, pe nota de plată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacsis, Eugen Teodorovici
 

De la 1 octombrie, bacșișul va fi trecut pe nota de plată! Potrivit proiectului pus în dezbatere pe site-ul Ministerului de Finanțe, operatorii economici sunt obligați să înmâneze clientului o nota de plată, înainte de a emite bonul fiscal. Nota de plată va conține rubrici destinate alegerii de către client a nivelului bacșișului pe care acesta dorește să îl ofere, ce poate varia între 0 și 15%. Totodată, în proiect este specificat că bacșișul nu este obligatoriu. Așadar, operatorii economici vor trebui să-și introducă în propriile case de marcat acest nou produs, bacșiș, exact ca un produs obișnuit. Însă, în cazul livrării la domiciliu, bacșișul nu va fi trecut pe nota de plată, având în vedere faptul că, livrarea de produse la domiciliul clientului reprezintă de fapt o vânzare cu amănuntul de mâncare și nu presupune un serviciu de tip restaurant.

COSMINA STOIAN, reporter

”Operatorii economici sunt obligați să dea sumele provenite din încasarea bacșișului integral salariaților și să îl înregistreze în contabilitate. Totuși, trebuie specificat faptul că statul va opri un impozit de 10%. Ca atare, angajatorul nu va fi nevoit să plătească TVA, ci doar acest impozit de 10%.”

Eugen Teodorovici a afirmat că măsura a fost cerută de industria de profil și arată că reglementari similare există în numeroase alte state. Ministrul de Finanțe motivează măsura, afirmând că valoarea bacșișului încasat este semnificativă, iar aceste venituri ale angajaților sunt nefiscalizate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bacșișul va fi impozitat ( 16 Octombrie 2019 )

  Legea privind impozitarea bacșișului ospătarilor a fost adoptată! Senatul a aprobat proiectul de lege inițiat de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu 43 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" și 6 abțineri. Noua lege va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Astfel, din acel moment, bacșișul pe care clientul va dori să-l ofere ospătarilor din baruri sau restaurante va fi introdus pe nota de plată și impozitat.

 • Eugen Teorodorovici și-a exprimat dorința de a candida la prezidențiale ( 23 Iunie 2019 )

  Eugen Teodorovici se gândește la președinția României! Ministrul de Finanțe și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul acestui an. 

 • Plumb și Teodorovici, propuși interimari la Transporturi și Dezvoltare ( 7 Ianuarie 2019 )

  Premierul Viorica Dăncilă a transmis luni președintelui Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale! 

 • Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici: Impozit forfetar, de la 1 ianuarie 2016 ( 16 Mai 2015 )

  Se introduce impozitul forfetar de la 1 ianuarie 2016! Cel care a făcut anunțul a fost chiar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. El a precizat că introducerea impozitului forfetar pentru industria turismului și HoReCa va fi aprobată de Parlament.

 • Guvernul renunță la fiscalizarea bacșișului ( 15 Mai 2015 )

  Guvernul renunță la impozitarea bacșișului! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a motivat decizia prin faptul că, deși taxarea bacșișului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea măsurii ar fi extrem de dificilă. Odată cu eliminarea taxării bacșișului, va dispărea și obligativitatea deținerii registrului de bani personali pentru angajați. Teodorovici a precizat că prevederile ordonanței...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2