Date companie
 
 
 
 

Bilanț negru, pe șoselele din întreaga lume

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : comemorare, bilant, accidente rutiere
 

Accidentele rutiere au devenit un adevărat flagel, ce răpune, anual, peste un milion de oameni. Rudele celor care și-au pierdut viața în accidentele petrecute pe șosele din România au aprins o lumânare, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere. Printre cei comemorați s-a aflat și taximetristul ucis în timp ce staționa pe Calea Floreasca din Capitală.

VOX mama taximetristului de la Floreasca: "Seara făcea taxi. Nu era un simplu taximetrist, era la master, a făcut S.N.S.P.A.. (...) Era un copil extraordinar de deștept."

Accidentul a fost provocat de un tânar de 20 de ani, aflat la volanul unui bolid, care a scăpat de sub control și a s-a izbit violent de taximetrul în care tocmai se pregătea să urce o tânară. Atât taximetristul, cât și clienta sa au murit pe loc.

VOX sora taximetristului: "Eu una aș dori să se schimbe legea. (...) Fratele meu e mort și el o să facă doi ani de pușcărie."

Anual, 1,3 milioane de oameni mor în accidente rutiere. Numai în România, în primele 9 luni ale acestui an, au avut loc aproape 7 mii de tragedii soldate cu 1.500 de victime.

IOANA STANCU, purtător de cuvânt, Poliția Rutieră: "În Capitală, în primele luni ale anului curent, au avut loc 659 de accidente rutiere, în care au murit 59 de persoane, iar alte 653 au fost rănite grav."

Soluția pentru evitarea accidentelor...

VOX fetita: "Sa fie mult mai atenti când conduc."

Potrivit statisticilor, principalele cauze ale tragediilor produse pe șosele sunt viteza excesivă, traversarea neregulamentară și teribilismul la volan.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2