Date companie
 
 
 
 

Bucãtari din trei tari s-au întrecut in maiestria gatitului, la un concurs organizat la Buzias

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucatari, festivald e gatit, arta culinara
 

Cei mai priceputi bucãtari, din România, Serbia si Ungaria, s-au adunat la Buzias, unde au participat la un festival de gatit. Maestrii artei culinare si-au arãtat priceperea in pregatirea paprikasului în peste 40 de cazane uriase. Vedeta festivalului a fost bucãtarul Mihai Uica. El a pregãtit un paprikas de 400 de litri.

AMBIANTÃ (pregãtire mâncare)

VOX: "Eu vin de cinci, sapte ani si acum am aflat, acum vreo patru, cinci zile cã e papricasul aici si am venit azi-noapte, am venit pe tren."

VOX: "A fost foarte bun, gustos, e gustul altul si e chiar natural."

Bucãtarii au preparat peste 1.200 de portii de paprikas, la care au alãturat si mãmãliguta. Fiecare bucãtar are însã, secretul lui.

VOX bucãtar: "În afarã de multã, multã dragoste am bãgat 130 de kilograme de carne de porc, dar putin mai grasã, 50 de kilograme de ceapã, ardei capia rosu. Înainte de toate, ingredientul special, când dã ultimul clocot, pentru o secundã, îmi pun degetul mic de la mâna stângã în zeamã si toatã dragostea prin degetul meu trece în mâncare."

AMBIANTÃ: "-Ce faceti în acest moment? -Gãlustele pentru papricasul cu carne de vitã, care este fãcut din fãinã. Bulion, putin vin care frãgezeste carnea."

AMBIANTÃ (dans)

Pentru festivalul de anul viitor bucatarii au promis surprize culinare la fel de gustoase.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • În stațiunile montane, petrecerea de revelion a început încă de aseară ( 31 Decembrie 2014 )

    Petrecerea de Revelion a început pentru unii încă din seara de 30 decembrie! Turiștii care au optat pentru a-și petrece minivacanța de Anul Nou în stațiunile montane au fost primiți cu muzică și bucate alese. În stațiunea Băile Herculane turiștii au început petrecea la piscină. Între timp, bucătarii pregătesc de zor bucatele pentru masa de Revelion. Forfotă mare, încă de marți, și în hotelurile și pensiunile...

  • Meniuri sofisticate pentru noaptea de revelion ( 31 Decembrie 2014 )

    Noaptea dintre ani, specială și când vine vorba de mâncare! Cele mai multe restaurante se întrec în preparate de lux pentru a satisface cei mai pretențiosi clienți. Fructul pasiunii sau șampania au fost transformate în ingredientele de baza ale mâncărurilor. Dar, bucătarii promit și alte surprize gastronomice și, cu această ocazie, dezvăluie câteva secrete. Pentru gusturi rafinate, bucătarii spun că mâncarea...

  • Recordul mondial la sarmale pregătite într-o singură oală, doborât în Harghita ( 9 Noiembrie 2014 )

    Sarmalele românești au intrat în Guinness Book, grație priceperii bucătarilor din Harghita și Covasna! Ei au doborât recordul mondial la numărul de sarmale gătite într-o singură oala: 27.100! Performanța, reușită la Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, este de trei ori mai mare decât precedenta. Vasul în care au fost fierte sarmalele are capacitatea de 4.500 de litri și un diametru de trei metri.

  • La Tulcea au fost gătite preparate din pește, pentru masa de Revelion ( 31 Decembrie 2013 )

    La Tulcea se respectă tradiția preparatelor din pește pe masa de Revelion. Dupã mesele îmbelșugate de Crãciun, unde s-au gãtit mai ales preparate din carne de porc, proprietarii de restaurante din Deltă s-au orientat spre meniuri pe bază de pește. Pe ultima sută de metri a anului care se încheie, bucătarii n-au stat o clipă. Ei au pregătit fiecare tip de pește, după rețete care s-au dovedit numai bune, pentru preparate delicioase.

  • Caltaboș de peste 50 de metri, preparat de 5 bucătari, la târgul din Parcul Herăstrău ( 8 Decembrie 2013 )

    Caltaboș de Cartea Recordurilor, preparat în Parcul Herăstrău! 5 bucătari au muncit o noapte întreagă, iar rezultatul a fost un caltaboș de peste 50 de metri, care a cântărit aproape 100 de kilograme. Pe lângă caltaboșul uriaș, la târgul de bucate tradiționale din Parcul Herăstrău s-au găsit de toate: de la pastramă, până la costiță afumată! Târgul din Parcul Herăstrău s-a încheiat duminică-seară.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2