Date companie
 
 
 
 

Bujorul, propus ca floare națională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ie, bujor
 

Comunitatea La Blouse Roumaine, initiatoarea ZILEI UNIVERSALE A IEI, care se sarbatoreste in fiecare an in 24 iunie, vine cu o noua propunere inspirata. Pornind de la puternicul impact international pe care l-a capatat in ultimii ani in special in randul romanilor din diaspora, dar avand si sustinerea a mai mult de 100 000 de oameni, comunitatea si-a propus in acest an sa revigoreze un alt simbol national : BUJORUL. Alăturat IEI acesta ar trebui sa creeze un brand identitar national, coerent, puternic si valoros. Pentru sustinerea acestui demers a fost creata o pagina dedicata Bujorului - The Romanian Peony care comunica in romana si in engleza intentia acestei comunitati de a declara Bujorul - Floarea nationala a Romaniei. 

CRISTINA TURNAGIU DRAGNA 

Bujorul românesc este o specie de floare unică în Europa, care crește doar în anumite zone din România. Floarea rară a supraviețuit erei glaciare și este la fel de veche ca și crocodilii. În țară există cinci rezervații naturale de bujori românești, zone protejate prin lege de câțiva ani, imaginile pe care le vedeti fiind filmate in rezervatia giurgiuveana Comana. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sânzienele celebrează iubirea și fertilitatea ( 24 Iunie 2019 )

  Astăzi, creștinii prăznuiesc nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, zi cunoscută în calendarul popular sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica. Sărbătoarea, dedicată iubirii și fertilității, este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite serbări câmpenești prilejuită de solstițiul de vară. Sânzienele sunt personaje mitice nocturne, care apar pe câmpuri în noaptea de 23 spre 24 iunie.

 • ”Flori de ie” de Ziua Unirii, la Iași ( 24 Ianuarie 2017 )

  Unirea, sărbătorită cu "Flori de ie", la Iași! Peste 150 de costume tradiționale românești unice pot fi admirate la expoziția amenajată în Sala Voievozilor din Palatul Culturii. Vizitatorii pot vedea ii și veșminte populare din toate colțurile țării. Modelele sunt vechi de sute de ani și fiecare are propria-i poveste.

 • Copil atacat de un câine, chiar în curtea spitalului din Târgu Bujor ( 21 Septembrie 2015 )

  Clipe de groază pentru o fetiță din Târgu Bujor! Copila în vârstă de cinci ani a fost atacată de un câine chiar în curtea spitalului din localitate. Fetița era internată cu mama și fratele ei mai mic la spitalul din localitate și au ieșit în curte, la aer, când s-a produs atacul. Fetița a fost transferată de urgență la Spitalul Județean din Galați și, acum, este în afara pericolului.

 • Jackie Chan, îndrăgostit de portul popular românesc ( 13 Septembrie 2014 )

  Invitat special la festivitatea de deschidere a Zilelor Filmului Chinezesc, unde și-a lansat și cele mai recente producții, celebrul actor american, Jackie Chan, s-a arătat extrem de încântat de portul nostru popular! Aflat pentru prima dată în țara noastră, starul american a îmbrăcat o ie românească, pe care a îndrăgit-o foarte mult. El a mărturisit că se teme de cascadoriile care l-au făcut celebru, după ce...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2