Date companie
 
 
 
 

Cetele din Ruginoasa au făcut pace, anul acesta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : valeni, mascati, ruginoasa, deleni, traditional
 

Zeul războiului, Marte, a fost pașnic în acest an, la Ruginoasa, acolo unde tradiționala confruntare dintre cetele din Deal și din Vale a fost doar una simbolică. Cele două cete de mascați nu s-au apropiat la o distanță mai mică de 100 de metri, spre bucuria părinților și a forțelor de ordine.

AMBINATÃ (cetele de flãcãi)

VOX: "Dacã 17 ani la rând Dealul a luat bãtaie, acum ei au luat mãsuri si de doi ani Dealul îi bate pe Vale. Dar îi bate prin alte mijloace, îi ajutã civilii! -De data asta cine câstigã? -E nul, meci nul!"

VOX: "Nu se mai bat cã nu mai vor. -De ce? -Au zis cã e frumos asa, vor sã pãstreze obiceiul, dar nu mai vor sã se batã!"

VOX: "Bine au fãcut cã nu s-au mai bãtut, îmi pare bine, poate o sã disparã traditia asta. De ce sã se mai batã, avem copii si de ce sã se omoare!"

Aproximativ două mii de persoane au așteptat confruntarea pe un ger năpraznic. Peste 150 de jandarmi și 100 de polițiști erau pregătiți pentru a interveni, în cazul unor violențe extreme.

AMBIANTÃ: "Dacã veneau, îi mâncam... Dacã veneau, eu le eram nasul la toti, dacã veneau!Rusine!"

Bătălia dintre Văleni și Deleni este menită să alunge relele și, de peste o sută de ani, cele două grupuri de mascați se luptă pentru supremație. Câștigătorii obțin pentru tot anul care urmeazã privilegii simbolice, cum ar fi să urce primii în autobuz, să organizeze balurile sau să se bucure de atenția fetelor din sat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Percheziție la sediul unui radio pirat, în București ( 12 Iunie 2021 )

  Intervenție în forță a mascaților, la sediul unui post de radio pirat din București! Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 5 au efectuat o percheziție domiciliară...

 • O fetiță din Costești de Argeș, strivită de un dulap cu jucării ( 3 Decembrie 2017 )

  Dramă într-o familie de romi din Costești de Argeș! O fetiță de aproape doi ani a murit strivită de un dulap care a căzut peste ea. Copila era singură în cameră și a tras ușa unui dulap în care erau jucării, moment în care...

 • Doi bătrâni din Țăndărei, jefuiți de o bandă de hoți în miez de noapte ( 22 Octombrie 2017 )

  Jaf în Țăndărei, județul Ialomița! Doi bătrâni s-au trezit în toiul nopții cu patru indivizi mascați peste ei în casă! Hoții le-au furat banii strânși pentru un tratament în străinătate: 90.000 de lei! Amenințați cu moartea...

 • Cerere în căsătorie cu mascați ( 10 August 2016 )

  Cerută în căsătorie într-o scenă ca în filmele de acțiune! O tânără din Brașov a trecut prin mari emoții după ce a fost pusă la pământ de mascați în mijlocul străzii. Scena a fost regizată de iubitul ei, care a vrut ca momentul cererii în căsătorie să fie unul de neuitat.  A cumpărat mai multe uniforme și a cerut ajutorul câtorva prieteni, pe care i-a rugat să joace rolul forțelor de intervenție. Apoi au trecut la acțiune. În timp ce tânărul se afla în mașină cu iubita sa, au fost opriți de așa-zișii mascați.

 • Cursă prin noroi, cu mascați din trupele speciale ( 13 Iunie 2016 )

  Cursă prin noroi, la propriu! Vorbim despre Ultimate Mudness, o cursă organizată în satul Ordoreanu, comuna Clinceni, pe malul râului Argeș, la care au participat și mascații din cadrul serviciului de acțiuni speciale al Poliției Române. Despre Ultimate Mudness organizatorii spun că este mai mult decât o cursă de alergare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2