Date companie
 
 
 
 

Cimitirul din satul buzoian Lipia a fost prădat de hoți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hoti, cimitir
 

Hoții nu mai au nici frică de Dumnezeu! După ce au distrus căile ferate ca să fure componentele și să le ducă la fier vechi, hoții s-au...reprofilat și devastează cimitire. Este cazul unui grup de bărbați din satul buzoian Lipia, căutați de polițiști de câteva săptămâni. Hoții au sustras mai multe grilaje și câteva cruci de pe morminte.

AMBIANȚĂ, localnic: "Se văd și balamalele și trebuia să fie o poartă. Uitați, o balama aici și o alta aici. -Și unde o fi acum? -La fiare vechi."

După ce s-a dat vestea în sat despre vizitele nocturne ale hoților, localnicii au venit pe rând să-și contabilizeze pagubele. Au găsit morminte profanate și aproape 30 de grilaje cu portițe lipsă.

ȘTEFAN CHIRICĂ, primar, sat Lipia: "Cimitirul este împrejmuit doar cu un gard viu și doar în față este cu gard de metal. (...) E posibil să fi venit prin spatele cimitirului pentru că văd că s-au distrus mai mult în spatele cimitirului."

VOX: "Nu vine de-al de mine sau dumneavoastră, vin niște oameni muritori de foame și fără frică de Dumnezeu. (...) Să te duci în cimitir să distrugi, să-l iei și pe mort să-l duci la fiare vechi..."

Sătenii se gândesc acum serios să strângă bani pentru a angaja un paznic la cimitir.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un polițist din Suceava s-a împușcat în cap ( 6 August 2019 )

  Un polițist a fost găsit împușcat în cap, în apropierea unui cimitir! Potrivit IPJ Suceava, polițistul, în vârstă de 32 de ani s-a împușcat în cap, ieri, cu pistolul din dotare, în mașina personală, pe un deal de la marginea orașului Suceava.

 • Comemorarea lui Eminescu, la Cimitirul Bellu ( 15 Iunie 2019 )

  Mihai Eminescu, comemorat cu onoruri, la Cimitirul Bellu din București, acolo unde este își doarme somnul de veci. Astăzi, 15 iunie, se împli­nesc 130 de ani de la moar­tea geniului poeziei românești, Mihai Eminescu.

 • Jaf ca-n filme, la o casă de amanet din Bârlad ( 10 Iunie 2019 )

  Jaf ca în filme, la o casă de schimb valutar și amanet din Bârlad! Hoții, care au dat lovitura noaptea trecută, s-au dovedit extrem de ingenioși. Pentru că zona era împânzită de camere de supraveghere, au decis să intre prin spatele clădirii, printr-un...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Bancomat aruncat în aer ( 14 Ianuarie 2019 )

  Hoții devin din ce în ce mai ingenioși. În Arad,în noaptea de duminică spre luni, hoții au aruncat în aer un bancomat, pentru a fura banii. În urma deflagrației, o parte din peretele de rigips care acoperea bancomatul a luat foc. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2