Date companie
 
 
 
 

Cimitirul din satul buzoian Lipia a fost prădat de hoți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : hoti, cimitir
 

Hoții nu mai au nici frică de Dumnezeu! După ce au distrus căile ferate ca să fure componentele și să le ducă la fier vechi, hoții s-au...reprofilat și devastează cimitire. Este cazul unui grup de bărbați din satul buzoian Lipia, căutați de polițiști de câteva săptămâni. Hoții au sustras mai multe grilaje și câteva cruci de pe morminte.

AMBIANȚĂ, localnic: "Se văd și balamalele și trebuia să fie o poartă. Uitați, o balama aici și o alta aici. -Și unde o fi acum? -La fiare vechi."

După ce s-a dat vestea în sat despre vizitele nocturne ale hoților, localnicii au venit pe rând să-și contabilizeze pagubele. Au găsit morminte profanate și aproape 30 de grilaje cu portițe lipsă.

ȘTEFAN CHIRICĂ, primar, sat Lipia: "Cimitirul este împrejmuit doar cu un gard viu și doar în față este cu gard de metal. (...) E posibil să fi venit prin spatele cimitirului pentru că văd că s-au distrus mai mult în spatele cimitirului."

VOX: "Nu vine de-al de mine sau dumneavoastră, vin niște oameni muritori de foame și fără frică de Dumnezeu. (...) Să te duci în cimitir să distrugi, să-l iei și pe mort să-l duci la fiare vechi..."

Sătenii se gândesc acum serios să strângă bani pentru a angaja un paznic la cimitir.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • Infractorii, o amenințare după sărbătorile pascale ( 7 Aprilie 2020 )

  Avertisment din partea autorităților! După Paște, autoritățile se așteaptă la o escaladare a fenomenului infracțional. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, îi avertizează pe infractorii care se întorc în țară că sunt înscriși într-o bază...

 • Amenințați de hoții de lemne și de braconieri, silvicultorii cer protecție ( 29 Octombrie 2019 )

  Protest al silvicultorilor, în fața Palatului Parlamentului! Silvicultorii au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra agresiunilor tot mai dese la care sunt supuși pădurarii. Președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva", Silviu...

 • Silvicultorii se pregătesc de protest ( 25 Octombrie 2019 )

  Sindicaliștii din silvicultură ies în stradă, în semn de protest față de agresiunile cărora le-au căzut victime pădurari! Protestul, organizat de Federația Sindicatelor Silva, va avea loc, marți, 29 octombrie între orele 10-14, la...

 • Un polițist din Suceava s-a împușcat în cap ( 6 August 2019 )

  Un polițist a fost găsit împușcat în cap, în apropierea unui cimitir! Potrivit IPJ Suceava, polițistul, în vârstă de 32 de ani s-a împușcat în cap, ieri, cu pistolul din dotare, în mașina personală, pe un deal de la marginea orașului Suceava.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2