Date companie
 
 
 
 

Concediul maternal ar putea fi înjumătățit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : maternal, botis, concediul, mame, stimulent
 

Concediul maternal ar putea fi redus de la doi ani la un an, susține ministrul Muncii, Ioan Botiș.

IOAN BOTIȘ, ministrul Muncii "Ati prezentat doar o variantã de lucru, aceea prin care se continuã plata, dar este si o alta. Este si o altã variantã a unei noi legi care ar prespupune ca - de la momentul intrãrii în vigoare a legii - acolo se stopeazã toate plãtile. - Deci sã nu se linisteascã mamele aflate în concediu de doi ani. - Am spus cã existã si o altã variantã si trebuie sã discutãm onest."

Statul intenționează să le ofere 500 de lei mamelor care ies mai devreme din concediul maternal. Majorarea stimulentului cu 100 de lei față de suma anunțată inițial a venit, spune Botiș, în urma calculelor efectuate în Minister.

IOAN BOTIȘ, ministrul Muncii "În care te întorci la muncã sã primesti 500 de lei, am crescut, fãcând calcul, sunt adeptul locului de muncã. (...) Încercãm sã venim cu aceastã ofertã sã stimulãm întoarcerea la locul de muncã."

Deputatul PDL, Sulfina Barbu, a declarat, pentru Gândul, că nu vede cu ochi buni inițiativa colegului său Ioan Botiș. Întreaga Europă este într-un proces accentuat de îmbătrânire a populației și nu ne permitem măsuri care să accentueze fenomenul, în loc să îl combată, a adăugat președinta organizației de femei a partidului de guvernământ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2