Date companie
 
 
 
 

Corespondență de la Bruxelles, chiar de la Atomium

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, spanu, Bruxelles, expozitii, atomium
 

Cum se poate relansa turismul la Bruxelles? Este o întrebare aflată pe buzele tuturor autorităților implicate în acest domeniu în capitala belgiană, pentru că atentatele din luna martie i-au făcut pe mulți să își schimbe planurile, atât pentru mini-vacanta de 1 mai cât si pentru la vară. Iar de turism depind peste 8% din locurile de muncă din Bruxelles.

prin telefon: ALEXANDRA SPÂNU, corespondent Național TV ”Cu o înălțime de 102 metri și o greutate de 2400 de tone, Atomium domină orașul. Situat lângă Parcul Mini-Europa, obiectivul turistic are nouă sfere din oțel legate între ele prin tunele. Construit pentru Expoziția Mondială din anul 1958, a devenit imediat extrem de popular, mai ales pentru că oferă o priveliște panoramică extraordinară. Pentru a ajunge la ultimul nivel se ia un lift, care în 1958, când a fost dat în folosință, a fost cel mai rapid ascensor din lume.”
 
Atomium găzduiește mai multe expoziții, care acum însă nu au parte de foarte mulți vizitatori. Totuși, ghizii spun că lucrurile au început să se miște, iar caruselul turismului nu se va învârti în gol pentru mult timp.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ziua Jurnalistului Român ( 28 Iunie 2021 )

  Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat distincțiile "Credință și loialitate" jurnaliștilor care au demonstrat de-a lungul timpului pasiune și devotament pentru meseria pe care și-au ales-o.

 • Agențiile de turism au pregătit oferte atractive, pentru sezonul estival ( 12 Mai 2021 )

  Oferte turistice atractive, pentru sezonul estival! Posibilele relaxări ale restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus le dau speranțe românilor care vor să călătorească vara aceasta. Agențiile de turism...

 • Candidații USR-PLUS din Bihor își propun dezvoltarea infrastructurii și a turismului în județ ( 3 Septembrie 2020 )

  Infrastructura și turismul, principalele domenii pe care candidatul USR-PLUS la Primăria Municipiului Beiuș, Sorin Briscan, vrea să le dezvolte în următorii patru ani!

 • Pandemia de COVID-19 a prăbușit turismul românesc ( 2 Septembrie 2020 )

  Efectele pandemiei asupra turismului românesc se văd în statistici: sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au scăzut cu 44,4%.

 • Românilor li se recomandă să amâne călătoriile ( 20 August 2020 )

  Ministerul Afacerilor Externe le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale.Recomandarea este făcută ținând cont de contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2