Date companie
 
 
 
 

Criză de medicamente în farmacii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : farmacii, Colegiul Farmacistilor, nu se mai gasesc medicamente, afectiuni grave, Patronatul Farmacistilor
 

Sute de medicamente pentru afecțiuni grave nu se mai găsesc în farmaciile din România. Situația este din ce în ce mai dramatică, mai ales in cazul bolnavilor care suferă de maladii precum cancerul.

VOX pacient: "Este a treia farmacie! Din fericire, am gãsit, dar cum spunea domniºoara de la ghiseu, este exact ultimul pachet de astfel de medicamente!"
VOX pacient: "Luna asta le-am gãsit. Luna trecutã foarte greu, foarte greu! Efectiv am umblat o lunã! Nu le gãseam! Eram disperatã!"

Pentru unele medicamente de negăsit nu există alternative.

VASILE BARBU - presedinte Asociatia pentru Protectia Pacientilor: "E o situatie cât se poate de gravã! (...) Este vorba de sute de medicamente. (...) E vorba de pacienti care dacã astãzi nu mai iau medicamentul sau mâine existã risc vital."

Farmaciștii spun că nu gãsesc medicamente nici în depozite. Criza pare să fie provocată de blocajul financiar. Plățile de la Casa de Asigurări de Sănătate se fac și după aproape un an! În plus, rețetele pentru medicamentele eliberate gratuit nu au mai fost decontate de șase luni.

CLARA POPESCU - vicepresedinte Colegiul Farmacistilor: "Începând cu luna iulie 2010 facturile pentru medicamentele eliberate pe programele nationale, în special pe oncologie si diabet, nu sunt luate în considerare de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate judetene."

Banii pentru medicamentele compensate și gratuite din acest an se vor termina mai repede ca în 2010.

IOANA CACOVEANU - presedinte Patronatul Farmacistilor: "Anul acesta avem pentru petru luni, în conditiile în care avem acelasi consum, noi vorbim pe o estimare."

Ministerul Sănătății intenționează să mai taie din medicamentele compensate.

CSEKE ATTILA - Ministrul Sanatatii: "Vom face o analizã si în functie de aceastã analizã vom revizui lista!"

După estimările farmaciștilor, întregul buget pentru compensate și gratuite pe 2011 se va termina în luna mai.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Euthyroxul, cel mai căutat medicament din România ( 11 Mai 2020 )

  Euthyroxul, un medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care costă aproximativ 10 lei, se califică pentru titlul de „cel mai căutat medicament din România”, în perioada pandemiei de coronavirus.

 • Un nou vaccin împotriva HPV, disponibil și în România ( 24 Martie 2018 )

  Cel mai complex vaccin împotriva HPV, disponibil și în România! Vaccinul, care protejează organismul de patru tipuri de cancer ce pot fi provocate de Human Papilloma Virus, a fost prezentat, vineri, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Bals".

 • Program special de Anul Nou, în toate orașele din țară ( 30 Decembrie 2015 )

  Pregătiri intense pentru trecerea în noul an, dar și programe speciale în transportul în comun, acordarea asistenței medicale și în posibilitățile de recreere și distracție. De asemenea, nu sunt neglijate măsurile speciale de asigurare a ordinii și liniștii publice. Dacă petreceți Revelionul în București, este bine să știți că transportul în comun...

 • Spitalele, serviciile de ambulanță și farmaciile au program special de Paște ( 11 Aprilie 2015 )

  Nouă spitale din Capitală și Serviciul de Ambulanță București - Ilfov vor asigura asistența medicală de urgență în perioada Paștelui. Timp de trei zile, între 11 și 13 aprilie, problemele de sănătate vor fi tratate la camerele de gardă ale spitalelor de urgență. Pe lista unităților sanitare care vor avea program normal de Paște se află și două spitale pentru copii și unul oftalmologic. De asemenea, în țară vor funcționa...

 • Arestări în dosarul medicamentelor contrafăcute ( 30 Ianuarie 2015 )

  Arestări în dosarul medicamentelor contrafăcute! Capul rețelei care comercializa apă chioară pe post de medicamente pentru boli grave, Robertino Stan, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Trei persoane, implicate în același dosar, vor sta in arest la domiciliu, iar alte două vor fi cercetati sub control judiciar. În cazul altui suspect, cererea procurorilor de arestare preventiva...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2