Date companie
 
 
 
 

Decorații regale la Castelul Peleș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Peles, decoratii
 

Ceremonie regală la Castelul Peleș din Sinaia! Principesa Margareta a României a decorat, în numele Regelui Mihai, mai multe personalități marcante din domeniul cultural, artistic, economic și sportiv, care au realizat o performanță de nivel înalt. Printre cei care au primit Ordinul Coroana României în Grad de Cavaler sau decorația regală Nihil Sine Deo se număra Radu Beligan, Sorin Oprescu, Gheorghe Hagi și Carmen Tănase.

AMBIANȚĂ: "Decorația Regală "Nihil Sine Deo" mastrului Radu Beligan, la împlinirea vârstei de 95 de ani pentru cariera desăvârșită. (îi înmânează decorația)"

RADU BELIGAN, actor: "Le mulțumesc tuturor celor care s-au gândit la asta. Mulțumesc, mulțumesc mult! Îmi iubesc țara și tot ce am făcut am făcut pentru ea."

GICĂ HAGI, fost fotbalist: "Un moment important pentru mine. Sunt fericit, sunt bucuros pentru că a meritat toate sacrificiile pe care le-am făcut în viață și bineînțeles că în momentul de față mă simt și mai onorat și mai responsabil."

Decorate de Casa Regală au fost și cântărețele Marina Voica și Margareta Pâslaru, care au primit Ordinul Coroana României în grad de cavaler pentru întrega carieră artistică.

MARGARETA PÂSLARU, cântăreață: "-Cum v-ați simțit astăzi? -Greu de explicat. Foarte greu mi-am stăpânit emoțiile, mai ceva decât pe scenă. Este o onoare deosebită!"

MARINA VOICA, cântăreață: "Pot să spun că dacă eram Cenușăreasă înainte, acum mă simt ca o prințesă."

Principesa Margareta a primit și "Trofeul Hermes" de la președintele Camerei de Comert și Industrie București. Festivitatea regală s-a încheiat cu un dineu privat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Casă decorată de sărbători, ca-n basme ( 25 Decembrie 2019 )

  Și în acest an, românii și-au decorat casele de sărbători cu instalații luminoase care, la lăsarea nopții, dau culoare apartamentelor, balcoanelor, gardurilor și chiar acoperișurilor. Așa au făcut și proprietarii unei case din satul Ighiel...

 • Concurs cu mașini de epocă la Castelul Peleș ( 28 Iunie 2015 )

  Bijiterii pe patru roți, la Sinaia! 29 de mașini de epocă au putut fi admirate la un concurs de eleganță care a avut loc chiar în fața Castelului Peleș. Vizitatorii nu au ratat ocazia să se fotografieze lângă autoturisme. 

 • Regele Mihai, sărbătorit la Castelul Peleș ( 24 Octombrie 2014 )

  Moment aniversar la Castelul Peleș din Sinaia. Casa Regală a României a sărbătorit aniversarea Majestății Sale Regele Mihai, care va împlini, pe 25 octombrie, vârsta de 93 de ani. În cadrul ceremoniei, au fost decorate personalități ale vieții publice, dar și culturale. La eveniment a participat și Principele Radu. Printre personalitățile care au primit disticția Coroana României în grad de Cavaler, se numără Sofia Vicoveanca...

 • Dineu regal și universități decorate la Castelul Peleș, la împlinirea a 100 de ani de la moartea Regelui Carol I ( 7 Octombrie 2014 )

  Dineu regal la Castelul Peleș, la împlinirea a 100 de ani de la moartea Regelui Carol I! Pentru a marca evenimentul, Casa Regală a României a decorat patru universități care au împlinit 150 de ani de la înființare. Principesa Margareta este cea care a înmânat distincțiile regale, "Nihil Sine Deo", reprezentanților celor patru instituții de învățământ superior: Universitatea București, Universitatea de Arhitectură...

 • Concurs de eleganță pentru mașini de epocă, la Castelul Peleș ( 30 Iunie 2014 )

  Automobile din alte vremuri au putut fi admirate la Castelul Peleș, unde s-a desfășurat "Concursul de Eleganță" pentru mașini de epocă. 42 de vehicule, adevărate bijuterii pe patru roți, au defilat sub privirile a sute de curioși, care au făcut o sumedenie de fotografii. Proprietarii sunt mândri de vehiculele lor. Unele mașini au fost prezentate în premieră publicului. Nici marca de suflet a românilor nu...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2