Date companie
 
 
 
 

Demolarea unui chioșc din Galați s-a lăsat cu un scandal de proporții

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proprietari, chiosc
 

Mascații gălățeni au fost nevoiți să intervină în forță, după ce proprietarii unui chioșc au refuzat să elibereze magazinul, care trebuia demolat din ordinul Primăriei. Oamenii au rămas, astfel, fără chioșul pe care îl administrau de peste zece ani.

AMBIANȚĂ mascații vorbesc cu proprietarii: "În cazul în care nu doriți de bunăvoie, noi suntem îndreptățiți să vă scoatem cu forța."

La sfârșitul lunii mai, proprietarii au primit de la Primărie o notificare prin care erau anunțați că trebuie să elibereze spațiul și că magazinul lor va fi pus la pământ. De atunci, și-au luat un avocat și au încercat să stopeze acțiunea autorităților. Acum, nu s-au mai putut opune oamenilor legii, care i-au luat pe sus.

AMBIANȚĂ mascații îl iau pe sus pe fiul proprietarului

VOX fiu: "Eram înăuntru, au intrat cu lama în fațada magazinului. Am batut în geam, că-s oameni înăuntru, nu i-a interesat."

VOX fiu: "Nu am fost evacuați, s-a făcut o demolare cu persoane înãuntru, utilitățile nu sunt debranșate."

VASILICA SERGHE, proprietar: "Avem acțiune judecătorească. De când am primit notificarem ne-am încadrat în termenul de 20 de zile și am atacat la tribunal. Să ne dea o motivație, asta nu e motivație modernizare stradă."

AMBIANȚĂ buldozerul distruge magazinul

Reprezentanții municipalității vor să demoleze toate chioșcurile aflate pe trotuare sau pe spațiul verde, potrivit unui proiect european de modernizare a străzilor, în valoare de aproape 54 de milioane de lei.

MIHAI COSTACHE, purt. de cuv, Primăria Galați: "Este o lucrare pe fonduri europene, riscăm inclusiv corecții dacă această stradă nu ar fi fost terminată la termen în aceasta vară, conform proiectului."

Până acum, peste 80 de chioșcuri și magazine au fost puse la pământ în Galați. Primăria le-a promis totuși proprietarilor cu toate actele în regulă că își vor putea relua activitatea într-un spațiu comercial mai mare, care va fi construit în curând.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 • Noul regulament privind traiul la bloc, în curs de pregătire ( 6 Martie 2019 )

  Regulament nou, la bloc! Potrivit noii legislații privind asociațiile de proprietari, adoptate anul trecut, se impune redactarea unui regulament al blocului ce trebuie respectat de toată lumea. Regulamentul care conține regulile și condițiile...

 • Explozii în Argeș ( 5 Martie 2018 )

  Momente de groază la Pitești! O explozie a spulberat un chioșc de ziare situat pe un bulevard circulat al orașului. Deflagrația a fost atât de puternică încât vânzătoarea a fost proiectată la câțiva metri. Femeia, în vârstă de 69 de ani, a scăpat cu viață, dar s-a speriat teribil. Ea a suferit arsuri minore la membrele superioare.

 • O turmă de vaci a provocat un accident grav, în județul Constanța ( 14 Septembrie 2015 )

  Accident grav, în județul Constanța! Doi soți au scăpat ca prin urechile acului cu viață, după ce au intrat cu mașina, în plin, într-o cireadă de vaci, pe șoseaua dintre localitățile Nicolae Bălcescu și Dorobanțu. Conducătorul auto spune că, în beznă, s-a trezit pur și simplu cu animalele pe șosea și nu a putut evita coliziunea. Autoturismul în care se aflau...

 • Program de măsuri pentru clădirile cu risc seismic din București ( 27 Februarie 2015 )

  Proprietarii clădirilor cu risc seismic ar putea ajunge în situația de a nu mai oferi spre închiriere spații sau de a nu mai desfășura activități comerciale în astfel de imobile. Măsura este propusă chiar de primarul general Sorin Oprescu, care se plânge de ritmul lent de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, dar și cu privire la refuzul unor proprietari de a-și părăsi casa în perioada consolidării.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2