Date companie
 
 
 
 

Din ianuarie se vor emite carduri de sanatate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : carduri, carduri de sanatate, emitere, ministrul sanatatii, atilla cseke
 

Ministrul Sanatatii a anuntat ca din luna ianuarie va începe emiterea cardurilor de sanatate.

ATILLA CSEKE, ministrul Sanatatii : "Avem hotarârea de guvern privind implementarea cardurilor de sanatate prin Imprimeria Nationala; avem un protocol de colaborare cu MAI si din ianuarie vom începe sa emitem cardurile pentru toti asiguratii care au implinit 14 ani. Vorbim de 14 milioane de cetateni, astfel încât - de la un moment dat, termenul când noi putem emite - accesarea serviciilor medicale sa se faca numai pe baza acelui card. Asiguratul, daca nu va avea asupra lui cardul, dupa o perioada, nu va putea sa beneficieze de serviciile medicale decât de urgenta."

Cseke Attila vorbit si despre situatia persoanelor care fac exceptie la contributia de sanatate.

ATILLA CSEKE, ministrul Sanatatii : "Exceptiile la contributia de sanatate s-au perpetuat si, de la câteva milioane, am ajuns la 11 milioane de cetateni români care nu platesc contributii, dar au calitatea de asigurat. Acest lucru e în analiza. Sigur, sunt unele categorii care nu vor putea fi puse la plata, ma refer la elevi- care nu au venituri, dar avem si alte categorii de indemnizati- categoria revolutionarilor, condamnatilor politic, magistratilor condamnati. La categoria pensionari avem o reglementare din 2003, ca pentru pensionari se plateste contributia de Ministerul Muncii. Facem modelari pe mai multe posibile variante, sa vedem care e solutia."

Ministrul Sanatatii a mai spus ca se poarta discutii pentru cresterea salariului de baza al pesonalului medical.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Doi copii au dus la poliție un portofel plin cu bani, găsit pe stradă ( 21 Mai 2014 )

  Au găsit un portofel plin cu bani și l-au dus la poliție! Este gestul făcut de doi copii din Târgu Jiu. Paula și Valentin, în vârstă de 12 și respectiv 13 ani, se întorceau de la școală, când pe o bancă din centrul orașului au găsit un portofel în care se aflau mai multe carduri, dar și bani. Fără să stea prea mult pe gânduri, copiii au mers direct la poliție, unde au predat banii. Proprietara portofelului, o tânără de 19 ani...

 • Medicii de familie nu sunt de acord să se ocupe de distribuirea cardurilor de sănătate ( 18 Iulie 2013 )

  Cardurile de sănătate au ajuns să fie mărul discordiei între doctori și Casa Națională de Asigurări! Medicii de familie susțin că editarea datelor pe card și distribuirea lor trebuie făcute doar de CNAS. De cealaltă parte, reprezentanții Casei spun că singura soluție ca documentele să ajungă la români este ca medicii să le distribuie și tot ei să le achiziționeze.

 • Consiliul Concurenței solicită reducerea comisioanelor la carduri, până în 2014 ( 31 Mai 2013 )

  Românii plătesc printre cele mai ridicate comisoane din Uniunea Europeană la tranzacțiile interbancare prin carduri, potrivit unui raport al Consiliul Concurenței, realizat în ultimii doi ani pe baza datelor colectate de la 27 de bănci comerciale. Comisioanele în cauză sunt cuprinse între 1 și 1,2%, cu mult peste media europeană. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a anunțat că instituția pe care o conduce...

 • Rețea de hackeri, anihilată de Poliția Română, serviciile secrete britanice, poliția australiană și F.B.I. ( 27 Noiembrie 2012 )

  Anchetă fără precedent a Poliției Române, în colaborare cu FBI, serviciile secrete britanice și poliția australiană. Oamenii legii au reușit să anihileze o rețea internațională specializată în fraude pe internet, după ce au descins la 36 de adrese din București, Brașov, Galați, Timișoara și din județele Vâlcea și Ilfov. 20 de suspecți au fost aduși la audieri la sediul DIICOT. Ei sunt acuzați că au furat 25 de milioane de dolari, de pe un milion de carduri.

 • Fraudele bancare s-au mutat pe internet ( 21 Martie 2012 )

  85% din totalul tentativelor de furturi de pe carduri au loc în mediul online. Astfel, la fiecare o sută de euro cheltuiti se fură aproape un cent, spun bancherii. Profitul hoților este impresionant, pentru că românii dețin pe carduri aproximativ 30 de miliarde de euro, potrivit companiilor de plată online. Doar 18 la sută din această sumă merge către comercianți prin plăți directe. Amenințările cele mai mari nu vin, însă, dinspre ATM-uri sau comercianți, ci chiar din mediul online.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2