Date companie
 
 
 
 

Femeia, sărbătorită de 8 Martie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ziua Femeii, 8 martie
 

Ziua Femeii este celebrată de 8 Martie, în fiecare an. In tara noastra nu se sarbatoreste doar Femeia ci si Mama. De altfel, Ziua mamei se serbeaza inca de pe vremea grecilor antici. In fiecare primavara, ei o sărbătoreau pe Rhea, mama tuturor zeilor. În Bucuresti, doamnele au venit împreună cu soții la târgul de meșteri și produse tradiționale de la Muzeul Țăranului Român, unde au primit cadouri... practice.

VOX: "Ce poate fi mai bun decât un șerbet, un șerbet al copilărie de cătină, pentru că nu ne-a lăsat, încă vremea rece. "

VOX: "La mulți ani! Sănătate, să fie fericite și tot binele din lume. "

Nici politicienii nu au uitat de această zi. Doamnele din PSD au fost sãrbãtorite de premierul Victor Ponta care a ținut să le spună La Multi Ani alaturi de mama, soția si fiica sa.

VICTOR PONTA, premierul României: "Eu am cresc intr-o familie in care femeile aveau majoritate absoluta, constitutional.//Dvs nu ati fi fericiti daca in fiecare dim cand iti bei cafeaua te uiti cu o domnisoara la pirati. Am o persoana care iubeste europa dar iubeste acasa, alaturi de mine, multumesc."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter:  "La începuturi Ziua Femeii era un eveniment politic, dar cu timpul și-a pierdut din semnificațiile reale, devenind simplu, o ocazie pentru bărbați de a-și exprima iubirea față de femeile din jurul lor, într-un mod asemănător zilei de Valentine’s Day."

In anul 1909, la 28 februarie, in Statele Unite, s-a serbat la nivel national Femeia in urma unei initiative a Partidului Socialist American. Initiativa a fost preluata in 1910 si in Europa, in cadrul Internationalei Socialiste reunite la Copenhaga.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Spectacol extraordinar, dedicat mamei ( 8 Martie 2024 )

  Palatul Național al Copiilor din Capitală a găzduit un spectacol extraordinar dedicat celei mai iubite ființe de pe pământ: mama. Arys Olteanu și Maria Toma, componenții trupei ARYMA au cântat împreună cu Doru Todoruț o piesă foarte frumoasă: "Mulțumesc, iubită mamă!".

 • 8 martie, o zi cu semnificație aparte ( 7 Martie 2022 )

  Mâine sărbătorim 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii. O zi cu o semnificație aparte, în contextul dramatic al războiului din Ucraina. Acum, mai mult decât oricând trebuie să învățăm să prețuim...

 • Cluburile din București au fost pline de doamne și domnișoare care au sărbătorit opt martie în avans ( 6 Martie 2016 )

  Deși mai sunt două zile până la ziua femeii, în cluburile din Capitală s-a sărbătorit în avans! Și nu oricum! Pentru doamne și dominșoare, meniurile au fost personalizate. La fel și muzica, tocmai bună pentru dansuri ce au făcut deliciul domnilor!

 • Noapte albă în piețele de flori din Capitală ( 8 Martie 2015 )

  Noapte albă în piețele de flori din Capitală! Florăresele au scos toată marfa la vânzare, iar clientii nu au întârziat să apară. Comerciantii susțin, însă, că e un "8 martie" mai sărac decât în anii trecuți, iar asta se vede în încasări.

 • Piloții campioanei Napoca Rally Academy au împărțit flori de 8 martie ( 9 Martie 2012 )

  Piloții campioanei naționale la raliuri Napoca Rally Academy au împărțit de 8 martie flori și felicitări conducătoarelor auto din Cluj. Sprijiniți de partenerii de la Polițiia Rutieră, așii raliurilor au oprit în trafic mașinile conduse de doamne și domnișoare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2