Date companie
 
 
 
 

Fondurile structurale, o solutie pe timp de criza

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : firme, criza, credite, finantare, fonduri structurale, proiecte europene
 

Fondurile structurale pot scoate Romania din criza! Intreprinzatori din toata tara s-au asezat la o masa rotunda in Capitala pentru a discuta despre modul in care pot fi accesate, dar si pentru a formula propuneri cu speranta ca vor primi sprijin de la executiv.

prof.univ.dr. OVIDIU NICOLESCU
presedinte C.N.I.P.M.M.R: " Eu va garantez ca intr-un an de zile putem absorbi cel putin 4 miliarde de euro. Cu cele 4 miliarde de euro absorbite, cu efectul de multiplicare, asta inseamna 8-9 miliarde care sa intre in zona de investitii."


Una dintre probelemele cu care se confrunta firmele este faptul ca statul nu mai are bani pentru cofinantare. Pe de alta parte, nici accesarea unui credit nu e tocmai simpla. Deocamdata, insa, spun intreprinzatorii, obtin mai usor credite la banci din strainatate decat din Romania.


NECULAI VITELARU
presedinte Asocitaia Patronala a IMM N-E: "Avem solutii, avem propuneri, dar trebuie sa fie receptivitate, adica cand ne punem ochelari de cal dam cu capul de grad. Trebuie sa ne asculte si guvernul si bancile. Am calcat la toate bancile, am facut un circuit cu un intreprinzator de mana care avea proiect aprobat si nicio banca nu i-a dat finantare."

CARMEN ARHIP
reprezentant banca: " Cred ca banca are un proces normal de evaluare a creditelor. Nu sunt mai multe conditii, dar se tine seama si de contextul economic actual si de perspectivele pe care le avem."

La intalnirea de la Palatul Parlamentului a participat si Georg Toifl, presedintele asociatiei europene a intreprinderilor mici si mijlocii.

GEORG TOIFL
presedinte U.E.A.P.M.E: " Aveti nevoie de timp, trebuie sa munciti din greu pentru a atinge nivelul de performanta al celorlalte state euroepene."

La jumatatea lunii octombrie premierul Emil Boc a precizat ca la nivelul intregii tari exista probleme mari in ceea ce priveste punerea in practica a proiectelor, respectarea termenelor si decontarea facturilor cu bani europeni. El a mai spus ca in acest moment guvernul nu mai are nici un fel de parghie de control, lucrurile fiind la mana autoritatilor locale. Boc a subliniat ca proiectele europene sunt vitale pentru dezvoltarea Romaniei, dar mai ales pentru iesirea din criza.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2