Date companie
 
 
 
 

Francezii i-au învățat pe fermierii din Matca să cultive legume eco

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultori, eco
 

Agricultorii gălățeni produc legume eco după modelul francezilor. Reprezentanții unei mari fabrici de îngrășăminte naturale din Hexagon au venit în comuna Matca pentru a-i învăța pe fermieri cum să producă legume cât mai sănătoase. Mai exact, cum să pregătească planta, astfel încât aceasta să dea legume mari, gustoase și fără substanțe chimice. Dacă localnicii vor respecta toate indicațiile, vor avea șanse mari să exporte produsele în Franța.

MIRCEA CROITORU, președinte grup producători legume-fructe Matca: "Este greu sã lucrezi cu mentalitatea fermierului în a produce cât mai natural și a evita acele excese de pesticide si nitrați. (...) Ei doresc sã ne și achiziționeze legumele, dar doar de la fermierii care s-au adaptat sau au respectat indicatiile pe care ni le-au dat francezii!"

Francezii sunt încântați de fermierii români.

GERARD CAMPS, reprezentant fabrică de îngrășăminte Franța: "Foarte profesioniști, foarte muncitori și foarte motivați. Au dorința de a avansa, de a reuși și de a avea produse de calitate!"

La rândul lor, oamenii din Matca și-au luat rolul în serios.

DOMNIȚA VASILACHE, producător: "-Care sunt avantajele folosirii îngrășămintelor? -În primul rând, nu intoxici planta, nu-ți intoxici nici terenul. Calitatea este mult mai bunã, gustul este mai bun și productia este mai mare!"

Dacă francezii încă nu au bătut palma cu gălățenii pentru a le cumpăra legumele, englezii vor veni la sfârșitul acestei luni să semneze contractul. Ei urmează să cumpere anual peste o sută de mii de tone de roșii.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Acțiune de combatere a țânțarilor din București, de săptămâna viitoare ( 15 Iunie 2019 )

    Primăria Capitalei promite o amplă acțiune de combatere a țânțarilor, în București! Locuitorii Capitalei se plâng că se confruntă cu o adevărată invazie a roiurilor de țânțari, pe stradă, ân parcuri, dar și în locuințe.

  • Agricultura, afectată de oscilațiile de temperatură ( 27 Martie 2016 )

    Culturile de legume și fructe, compromise de capriciile vremii! Temperaturile ridicate care au alternat cu înghețul au afectat grav anumite culturi. Potrivit specialiștilor, sunt puține șanse ca anul acesta să mâncăm caise sau cartofi românești. Producătorii din Bărăgan se tem că terenurile nu vor mai avea rod pentru că atunci când au însămânțat a fost cald și spun că pierderile ar fi enorme.

  • Guvernul va acorda despăgubiri în cazul culturilor calamitate de secetă ( 15 August 2015 )

    Guvernul va acorda despăgubiri pentru terenurile calamitate de secetă! Cel puțin așa a anunțat premierul Victor Ponta, care a precizat că a discutat deja situația cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Victor Ponta a declarat, cităm: "În această vară avem vești bune. 3,7% creștere, suntem pe locul doi în Europa, lucrurile se văd și la alimente, și în turism.

  • Agricultorii vor să aduca meteorologii de la A.N.M. în fața instanței ( 1 August 2015 )

    Acțiune radicală a agricultorilor! Aceștia vor să facă plângere penală împotriva Administrației Naționale de Meteorologie pe motiv că prognozele emise au dezinformat. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie susțin, însă, că au realizat prognozele în mod corect și le-au trimis la timp. România se confruntă cu una dintre cele mai mari secete...

  • Legume polenizate cu bondari, în județul Olt ( 6 Iulie 2015 )

    Agricultura ecologică, o afacere profitabilă pentru mulți fermieri! În județul Olt, producătorii au renunțat la polenizarea artificială cu substanțe chimice. Ei folosesc bondari pentru a poleniza florile natural. În comuna Tia Mare, o familie a dat lovitura. Are 13 solarii, toate pline cu legume polenizate cu bondari importați din Belgia. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2