Date companie
 
 
 
 

Ingeniozitate românească pentru lupta cu temperaturile ridicate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, autobuze
 

Ingeniozitate românească pentru lupta cu temperaturile ridicate. Conducerea societății de transport în comun din Galați a decis să taie geamurile autobuzelor care se încing vara ca niște cuptoare. Totul pentru că nu au avut bani să cumpere mașini cu aer condiționat. Autobuzele sunt achiziționate la mâna a doua din Olanda și au geamuri foarte mici, potrivite climei de acolo. 

AMBIANȚĂ taie geamul: "Ați luat? Da. Ușor, ușor." 

De când a venit vara, călătorii se plâng necontenit de căldura sufocantă din autobuze. 

VOX 1: "Aici e ceva de groază. Nu știu bătrânii cum rezistă, eu, că sunt tânără, abia rezist." 

VOX 2: "Trebuia să le cumpere cu aer condiționat. Au un gemuleț, două, mai găsești un bătrân, nu, că îl bate curentul în cap." 

VOX 3: "Cald, cald, cald." 

VOX 4: "Dezastru. Fierbe apa în mașină." 

Autobuzele au fost cumparate la mâna a doua din Olanda și au doar câte două geamuri mici. Pentru a rezolva problema, regia de transport în comun a decis să modernizeze autobuzele: demontează geamurile ca să puna ferestre mai mari.

CRISTINEL ZAHARIA, inspector, Transurb: "Constructorul olandez le-a construit pentru clima din Olanda . La noi este mult mai cald și nu fac față transportului în comun, având în vedere că geamurile sunt foarte mici."

VOX șofer: "Când e răcoare afară, ne e bine și nouă. Când e cald, suportăm."

CRISTINEL ZAHARIA, inspector, Transurb: "În autobuz sunt în jur de 40, cred că și mai mult."

În Galați, niciun mijloc de transport în comun nu are aer condiționat. Mașinile cu astfel de aparate costă în jur de 200.000 de euro, în timp ce un autobuz second hand a costat doar 25.000 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Containere ani-caniculă, amplasate în București ( 2 Iulie 2019 )

  Primăria Capitalei vine în ajutorul cetățenilor, în zilele caniculare! Începând de astăzi, oamenii se pot adăposti de căldură într-unul din cele 20 de containere anti-caniculă, amplasate de către municipalitate în cele mai aglomerate...

 • 40 de autobuze, în București ( 22 Noiembrie 2018 )

  Autobuze cu internet și prize USB în București! Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că 40 de autobuze noi au ajuns în Capitală, iar până la sfârșitul lunii vor mai veni încă 60.

 • Parcul de autobuze al Societății Transport Public SA Tulcea, decimat de un incendiu ( 12 Ianuarie 2018 )

  Incendiu devastator în Tulcea! 15 autobuze și un microbuz au ars, după ce flăcările au cuprins sediul Societății Transport Public SA Tulcea. Nu s-au înregistrat victime. Focul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3 și 30 de minute.

 • Căldura mare în spitale ( 5 August 2017 )

  Nu doar afară sunt temperaturi extreme, ci si în mare parte din spitale! La Drobeta-Turnu Severin, bolnavii stau la peste 30 de grade cu ferestrele și usile deschise și își udă îmbrăcamintea cu apă ca să reziste caniculei. Asta pentru că unitatea medicală nu are aer conditionat în toate saloanele.

 • Pe acoperiș, în miezul zilei ( 22 Iulie 2017 )

  Un bătrân din județul Buzău nu a ținut cont de sfaturile meteorologilor și s-a urcat pe acoperișul casei în miezul zilei. Bărbatul a făcut câteva reparații, chiar în plină arșiță. Când a terminat treaba, înainte să coboare, bătrânului i s-a făcut rău de la căldura degajată de tabla încinsă. Soția, panicată, a alertat imediat autoritățile.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2