Date companie
 
 
 
 

Legea Sănătății a reintrat în dezbatere publică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : discutii, specialisti, legea Sanatatii
 

Ministerul Sănătății a relansat consultările pe marginea proiectului noii Legi a Sănătății. Specialiștii invitați la discuții au primit un chestionar amplu, în care oficialii susțin că au trecut toate variantele de lucru.

VASILE CEPOI, secretar de stat, Ministerul Sănătății: "Principiile care au stat la baza vechii legi a sănătății și a noului proiect rămân valabile. Modul lor de aplicare urmează să fie discutat. (...) Noi le-am propus un chestionar de participare la aceste dezbateri cu toate variantele posibile."

La prima întâlnire au luat parte specialiști din Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciștilor și Colegiul Medicilor Dentiști.

VASILE ASTARASTOAE, președinte, Colegiul Medicilor: "Nu trebuie să cădem nici într-un liberalism extrem, dar nici într-un populism grețos, în așa fel încat această lege (...) să fie utilizată ca o armă în lupte politice fără să țină cont de interesul cetățeanului."

Legea Sănătății a fost retrasă din dezbaterea publică, la solicitarea premierului Emil Boc, în urma scandalului iscat de demisia lui Raed Arafat din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. Ulterior, creatorul SMURD a renunțat la demisie și s-a întors la minister.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Iohannis nu promulgă legea bugetului pe 2017, ci îl cheamă pe Grindeanu la discuții ( 13 Februarie 2017 )

  Președintele amână promulgarea bugetului! Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe premierul Sorin Grindeanu și pe ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, pentru discuții pe marginea bugetului. Președintele i-a trimis premierului o scrisoare în care îi solicită o întrevedere marți...

 • Cratere în faleza Dunării, la Galați ( 29 Iulie 2014 )

  Se surpă faleza Dunării, la Galați! Mai multe gropi imense, apărute peste noapte, pun în pericol viața localnicilor. Cea mai recentă este o groapă cu diametrul de aproximativ trei metri și adâncimea de opt-nouă metri, apărută în zona pietonală, între două restaurante de pe faleză. Perimetrul a fost izolat cu saci de nisip. Este a doua groapă apărută pe faleza Dunării, după ce anul trecut, în aprilie, a mai apărut una.

 • Sistem de rachete antigrindină, în județul Prahova ( 21 Iunie 2014 )

  Zboară cu 550 de metri pe secundă, ajung la peste 6.000 de metri altitudine și sparg norii încărcați cu gheață! Este vorba despre rachetele antigrindină, care protejează, astfel, peste 140.000 de hectare de culturi agricole, în județul Prahova. Din momentul în care se dă alarma de grindină, persoanele responsabile pentru lansarea rachetelor trebuie să acționeze contracronometru. În administrarea sistemului...

 • Întâlnire fără rezultat, între ministrul Varujan Vosganian și liderii de sindicat de la Oltchim și Arpechim, la Rm. Vâlcea ( 6 Iulie 2013 )

  Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat, vineri, discuții aprinse cu liderii sindicali de la Oltchim și Arpechim. Organizată la Prefectura Vâlcea, întâlnirea a avut pe ordinea de zi analiza situației combinatului și plata salariilor restante. Acesta a fost scenariul după care s-au derulat discuțiile de la Vâlcea, fapt pentru care mulți dintre cei prezenți au plecat acasă la fel de nedumeriți, cu privire la soarta combinatului.

 • Scandal la întâlnirea dintre administratorul judiciar de la Hidroelectrica, Remus Borza, și salariați ( 17 Martie 2013 )

  Scandal la întâlnirea angajaților Hidroelectrica Porțile de Fier, cu administratorul judiciar Remus Borza, la Drobeta Turnu Severin. Salariații Hidroserv, cei care asigură întreținerea utilajelor, au vrut să participe și ei la întâlnire, dar nu li s-a permis. Oamenii, care așteaptă să fie disponibilizați, s-au îmbulzit să intre în clădire, dar au fost opriți să ajungă în sala unde urmau să aibă loc discuțiile.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2