Date companie
 
 
 
 

Leii lui Nuțu Cãmãtaru rãmân la Grãdina Zoologicã de la Bucov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploiesti, lei, Camataru, gradina, zoologica, balint, bucov
 

Leii lui Nuțu Cămătaru rămân la grădina zoologică din Parcul Bucov, de lângă Ploiești. La sfârșitul lunii februarie, animalele au fost luate de pe proprietatea familiei Balint pentru o perioadă limitată și urmau să fie mutate într-o rezervație din Africa. Pentru scoaterea felinelor din țară este nevoie, însă, de acordul proprietarului, iar în cazul de față nu se știe cine este acesta. Potrivit autorităților, Nuțu Cămătaru deținea ilegal animalele.

LAURA MOAGHER, director, Zoo Bucov "Am trimis către toate autoritățile abilitate adrese și am cerut un răspuns oficial. Mi s-a dat de la Garda de Mediu București rãspuns că, momentan, rămân la noi."

Potrivit programului inițial, cei patru lei ar fi trebuit să plece, în 9 aprilie, spre Africa de Sud. Din cauza că nu se găsește proprietarul, felinele rămân la Bucov pentru o perioadă nedeterminată. Îngrijitorii spun că leii s-au adaptat repede și sunt un câștig pentru noul lor cãmin.

LAURA MOAGHER, director, Zoo Bucov "Au adus foarte mulți vizitatori, deci nu ieșim în pierdere și nu îi ținem dintr-un fond special. Avem foarte multe donații, iar hrana lor e din donații."

GHEORGHE RAICU, șef formație, Zoo Bucov "Arată foarte bine, sunt sănătoși. Sigur au luat în greutate, cel puțin puii au luat 30-40% față de cum au venit."

Chiar dacă leii ar trebui sã aibă un spațiu mult mai mare, potrivit legii, nicio altã grãdină zoologicã nu le poate oferi condiții mai bune.

prin telefon: KUKI BÃRBUCEANU, reprezentant Organizația "Vier Pfoten" "Soluțiile în primul rând ar fi ca acești lei sã fie preluați, sã vină în proprietatea statutui, având în vedere cã nu există niciun act de proveniență! A doua soluție, care a fost sugerată chiar de Garda de Mediu, cel puțin bizarã, ar fi sã obținem acordul așa-zisului proprietar de a transfera acești lei în Africa de Sud, ceea ce mi se pare că e puțin jenant, dacă nu penibil!"

Pe 27 februarie, patru lei și doi urși, despre care comisari ai Gărzii Naționale de Mediu au constatat că erau deținuți ilegal pe proprietatea familiei Balint din București, au fost relocați la grădina zoologică de la Bucov, din marginea Ploieștiului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Arme letale, deținute ilegal de un bărbat din Ploiești ( 17 Iulie 2019 )

  Patru arme letale și peste 1.600 de elemente de muniție deținute ilegal au fost ridicate de polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române! Oamenii legii au descins în județul Prahova în cadrul unui dosar penal...

 • Indicele ROBOR a atins, din nou, recordul ( 22 Aprilie 2019 )

  Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni! Potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naționale a României, indicele a urcat la 3,40%, limită la care mai ajunsese în 6 august 2018.

 • O fată de preot a vrut să-și omoare prietena ( 28 Martie 2019 )

  O fată de 18 ani, elevă la un colegiu renumit din Ploiești, este cercetată de procurori pentru că ar fi încercat să își ucidă cea mai bună prietenă, după un plan criminal, gândit mai multe zile.Cea care a vrut să își omoare prietena...

 • Stafilococ auriu, în maternitatea din Ploiești ( 23 Decembrie 2018 )

  Asistente și infirmiere cu stafilococ auriu și la maternitatea din Ploiești! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a confirmat că șapte asistente și infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești au fost depistate pozitiv la analize...

 • O familie de tamarini, atracția Grădinii Zoologice din Oradea ( 7 Septembrie 2018 )

  Un pui de tamarin cu creastă, o specie de maimuță cât o palmă de om, este atracția pricipală a Grădinii Zoologice din Oradea. Tamarinii reprezintă o specie rară de maimuțe, pe cale de dispariție. În toată lumea, la ora actuală mai există...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2