Date companie
 
 
 
 

Liceenii mureșeni se gândesc să se angajeze în loc să-și piardă timpul cu bacalaureatul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : esec, BAC
 

Eșecurile răsunătoare de la simulările pentru Bacalaureat i-au făcut pe mulți liceeni să se gândească deja la un loc de muncă. Ei spun că, în loc să piardă timp și bani cu meditațiile, mai bine se angajează. În Mureș, peste 5.400 de absolvenți de liceu sunt așteptați să se înscrie la examenul de maturitate. Deși peste 95 la sută dintre ei își vor depune cererile, doar unii vor susține testarea scrisă. Ceilalți vor să-ți caute o slujbă, mai ales că în județ se organizează cursuri gratuite de recalificare.

VOX: ''-Te-ai gândit să îți iei un loc de muncă? -Dacă nu reușesc să dau mai departe sau...cu siguranță va trebui.''

VOX: ''-Preferi să faci un bănuț, decât să mergi mai departe? -Da, acum depinde de ce va fi...''

VOX: ''-La toamnă. -Te-ai gândit la un loc de muncă? -Da, la un loc de muncă. -Preferi locul de muncă? -Da.''

VOX: ''-Dacă îl iau din prima continui mai departe studiile, dacă nu, atunci... -Și ce vei face, tot așa, îți vei găsi un loc de muncă? -Posibil că da.''

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă îi îndeamnă pe tineri să vină la cursuri, pentru că există multe slujbe la care este suficientă diploma de 10 clase.

REGHINA FĂRCAȘ, director executiv, A.J.O.F.M. Mureș: ''Există și posibilitatea, în cazul în care nu au calificarea corespunzătoare, pe lângă faptul că noi subvenționăm locul de muncă pentru agentul economic dupã angajare, putem la acești absolvenți să subvenționăm și programul de calificare-recalificare.''

În județul Mureș, rata șomajului este de aproape 6 procente. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, 15 la sută dintre cei fără serviciu sunt tineri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 • BAC, la start ( 3 Iunie 2019 )

  Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Aceștia au început examenul de bacalaureat. Astăzi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului. 

 • Promovabilitate mică la BAC ( 1 Septembrie 2018 )

  S-au afișat rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat! Rata de promovare a examenului maturității, înregistrată la nivel național, în sesiunea august-septembrie a fost de 26%.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2