Date companie
 
 
 
 

Lucrările studenților de la Universitatea din Bacău sunt verificate de un soft anti-plagiat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : soft, plagiat
 

Plagiatul a devenit istorie, la Universitatea de stat din Bacău, grație unui soft inteligent care verifică lucrările de licență și de doctorat! Profesorii încarcă lucrarea în format electronic, iar programul generează o diagramă cu rezultatele. Dacă originalitatea textului nu atinge nivelul de 60%, lucrarea este respinsă.

AMBIANȚĂ (profesorul explică programul): "Este o lucrare de licență și s-au identificat 4% referințe, ce este între ghilimele. A identificat o cotă de plagiat de 15% și o notă de originalitate de 81%."

Facultatea a plătit 6.000 de dolari pentru achiziționarea softului minune, care dispune de un motor de căutare atât pe internet, cât și în arhiva de licențe și dizertații a universității.

GABRIEL LAZĂR, președinte Senat, Universitatea Bacău: "Sistemul funcționează pe baza unei căutări extrem de sofisticate în bazele de pe internet. Practic, software-ul utilizează motoarele mari de căutare."

Programul antiplagiat le-a dat mari bătăi de cap studenților, însă mulți dintre ei au descoperit antidotul.

VOX: "Încerci să schimbi propoziția, să folosești alt timp, la altă persoană."

VOX: "S-au găsit metode de a ocoli această chestiune. O metodă ar fi introducerea unor litere de culoare albă care să nu se observe."

Unii studenți fac față cu brio acestei provocări.

VOX: "Cred că este recomandat să nu se vină cu plagiatul, cum s-a văzut la domnul Ponta. S-a auzit că a avut doctoratul plagiat. Să încercăm să fim cât de cât normali, corecți în domeniu."

Raportul generat de program este atașat la lucrarea de licență pentru ca profesorii din comisie să vadă cât la sută din material a fost plagiat. Pe internet, o lucrare de licență se vinde cu prețuri cuprinse între 70 și 300 de euro, în funcție de temă și de numărul de pagini.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Darius Vîlcov a rămas fără titlul de doctor, pe motiv de plagiat ( 15 Iulie 2020 )

    Darius Vâlcov a rămas fără titlul de doctor! Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat ordinul prin care fostului ministru al Finanțelor i se retrage titlul de doctor în Finanțe, obținut în anul 2008, LA Academia de Studii...

  • Plagiatul, în dezbatere la Miezul Problemei ( 9 Octombrie 2016 )

    Se mișcă lucrurile în scandalul plagiatului în teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi! Luni, conducerea Universității de Vest din Timișoara, se întrunește pentru a analiza solicitarea Asociației Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară, de verificare a lucrării de doctorat. Surse din mediul universitar...

  • Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiță, un plagiat ( 24 Iulie 2016 )

    Doctoratul lui Robert Negoiță, un plagiat! Comisia de etică a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, intitulată "Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social" este plagiată aproape în totalitate.

  • Blocajele provocate de cardul de sănătate nefuncțional, analizate la Miezul Problemei ( 2 Aprilie 2016 )

    Problemele din sistemul de sănătate nu contenesc. Cardul de sănătate și softul deseori nefuncțional au fost analizate la Miezul Problemei, de Elena Oprea și invitații săi.

  • ICCJ: Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat ( 17 Martie 2014 )

    Premierul Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea de redeschidere a dosarului, în urma contestației formulate de Adrian Papahagi, Mihail Neamțu și Augustin Ofițeru. Aceștia ceruseră infirmarea soluției de neîncepere a urmăririi penale și redeschiderea dosarului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2