Date companie
 
 
 
 

Magistratii se confrunta cu un val de procese intentate de cetateni care considera ca au fost disponibilizati in mod abuziv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, sistem bugetar, litigii, preaviz, procese
 

Disponibilizarile operate în sistemul bugetar genereaza o serie de litigii de munca! Magistratii Tribunalului Vaslui, spre exemplu, trebuie sa rezolve 800 de astfel de dosare. Nemultumitii provin, însa, si din rândul fostilor salariati ai companiilor private, care spun ca au fost dati afara în mod abuziv si spera sa li se faca dreptate.

VIORICA MACOVEI, fost angajat A.J.O.F.M. Vaslui : "Am fost planificatorul principal la Textila Vaslui, 20 de ani aproape, apoi în `93 am intrat în somaj. Am crescut fata ca a fost foarte bolnava si în 2000, în noiembrie 2000 am intrat la Agentia Judeteana de Somaj. Pe 1 septembrie, când m-am prezentat la serviciu mi s-a pus preavizul în brate. În perioada aia, când s-au dat testarile de restructurare eu eram în spital internata cu perfuzie la mâna, nu aveam cum sa ma prezint eu acolo, cu toate ca, trebuia sa fiu anuntata."

ADRIAN CÂRLAN, director, A.J.O.F.M. Vaslui : "În momentul asta, as putea sa va spun ca 9 persoane, fizic, au plecat din sânul institutiei, cu parere de rau. Exista si o persoana care a primit preavizul sau în perioada în care s-au facut restructurarile se afla în spital. La fel, nemultumita de faptul ca a folst disponibilizata. Este foarte posibil sa fie!"

Potrivit NewsIn, peste 400 de vasluieni le-au intentat procese, anul acesta, fostilor angajatori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 25 de procese cu completuri de 5 judecători, amânate pentru 14 ianuarie ( 3 Decembrie 2018 )

  Noi decizii în procesele completurilor de cinci judecători! Magistrații instanței supreme au hotărât ca 25 de cauze ale completurilor de cinci judecători să fie amânate pentru 14 ianuarie, în urma deciziei Curții de Apel București.

 • Comisionul perceput abuziv, înapoiat de o bancă după opt zile de negocieri ( 5 Iulie 2017 )

  Premieră în sistemul bancar din România! O bancă a acceptat să restituie un comision perceput abuziv unui client. Este vorba despre in bucureștean, care a primit din partea băncii la care avea împrumutul suma...

 • Guvernul pregătește a treia rectificare bugetară ( 29 Noiembrie 2014 )

  Vești bune pentru bugetarii care au câștigat procese cu statul! Aceștia își vor primii banii în conturi pâna pe data de 12 decembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, potrivit căruia Guvernul pregătește a treia rectificare bugetară pozitivă, de anul acesta. Propunerea de rectificare bugetară a fost publicată deja pe site-ul Ministerului de Finanțe, iar miercuri va fi adoptată, în ședința de Guvern.

 • Procese colective pentru recuperarea plăților făcute la facturile umflate la energie electrică ( 13 Iunie 2014 )

  Facturile la consumul de energie umflate de furnizori pot fi atacate la instanță! O anchetă a Direcției Naționale Anticorupție scos la iveală faptul că populația plătește prețuri nejustificat de mari, pentru energia consumată. Asociația pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că va deschide primele procese colective, pentru recuperarea banilor plătiți în plus de populație. Ancheta D.N.A. a dezvăluit că milioane de români...

 • Omar Hayssam vrea un avocat și rejudecarea proceselor sale ( 31 Iulie 2013 )

  Omar Hayssam a solicitat instanței amânarea dezbaterii cererii de arestare, pe motiv că dorește să-și angajeze un avocat. Sirianul vrea rejudecarea tuturor dosarelor, în care este implicat, pentru aflarea adevarului. Declarația a fost făcută la Tribunalul Bucuresti, unde Hayssam a fost adus pentru a se judeca o cerere a procurorilor D.I.I.C.O.T., de arestare a acestuia, într-un dosar în care este acuzat de delapidare.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 17 Dec. 2018

1 EUR = 4.6550 RON
0.0010
1 USD = 4.1067 RON
-0.0130
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2