Date companie
 
 
 
 

Marsul "Împreuna Pentru Siguranța Femeilor", în semn de solidaritate cu femeile victime ale violenței

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mars, victime, femei, violenta, domestica, crede
 

Peste 2.000 de oameni au participat, sâmbătă, în București, la marsul "Împreuna Pentru Siguranța Femeilor", în semn de solidaritate cu femeile victime ale violenței și pentru a menține presiunea publică necesară pentru respectarea drepturilor femeilor și fetelor. Astfel de marșuri au avut loc, însă, și în alte orașe mari din țară, precum Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Marșurile au fost organizate sub sloganul ”Credeți-ne!” și au scos în evidență nevoia femeilor de a avea încredere pentru a ieși din relațiile abuzive, dominate de violență, sau pentru a reclama actele de hărțuire sau viol. ”Au nevoie de încredere în forțele proprii, încredere că familia nu le va judeca și nu le va acuza pe ele pentru agresiunea partenerilor, încredere că nu vor suferi repercusiuni, încredere că polițiștii și judecătorii le vor crede”, au transmis organizatorii evenimentului. Participanții la marșul din București s-au strâns în Piața Universității și au pornit spre Piața Victoriei, având pancarte și scandând mesaje precum ”Vrem dreptate în justitie și încredere în Poliție” sau ”Un, doi, trei, agresorii jos cu ei”. Potrivit datelor oficiale, în țara noastră, în prima jumătate a acestui an au avut loc aproape 12.000 de infracțiuni din sfera violenței domestice. De asemenea, în prima jumătate a lui 2019, au fost emise peste 3.600 de ordine de protecție provizorii emise de Poliție și 3.520 de ordine de protecție emise de instanțele de judecată. Din datele statistice privind violența domestică mai rezultă că, în România, una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său sau de fostul partener, cel puțin o dată în viață. Anul trecut, din aproape 38.500 de fapte de violență în familie sesizate la poliție, au ajuns în instanță doar 3,5% adică 1.360 de inculpați, în scădere față de anul anterior. Astfel de date arată neîncrederea femeilor agresate în capacitatea statului român de a le apăra de partenerii violenți și teama față de aceștia.


Marsul "Împreuna Pentru Siguranța Femeilor"

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Mai puține furturi și tâlhării, mai multe acte de violență în familie ( 14 Aprilie 2020 )

  Scade criminalitatea stradală, dar se amplifică violența în familie! Potrivit datelor comunicate de Poliția Română, izolarea din cauza pandemiei de coronavirus a dus la o scădere importantă a criminalității stradale în țara...

 • România, în topul țărilor cu cele mai puține femei integrate pe piața muncii ( 6 Martie 2020 )

  România se află printre țările europene cu cele mai mari discrepanțe în ceea ce privește rata de angajare a femeilor, în comparație cu bărbații. Potrivit datelor Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, rata de angajare a femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani a fost cu 12% mai scăzută decât cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.

 • Prejudecățile persistă ( 5 Martie 2020 )

  Prejudecățile față de femei continuă să fie răspândite pe tot globul. Un raport ONU constată că aproximativ jumătate din populația lumii consideră că bărbații sunt lideri politici mai buni. 

 • Zeci de tineri ecologiști au protestat împotriva poluării ( 15 Februarie 2020 )

  Marș pentru un aer mai curat! Zeci de tineri au ieșit pe bulevardele din Capitală, pentru a-i îndemna pe bucureșteni să lase mașinile acasă și să meargă mai des pe jos, pentru a avea un aer mai curat și mai puțin poluat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2