Date companie
 
 
 
 

Meniu de lux, pentru bolnavii spitalului din Tîrgu Mureș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bolnavi, oua rosii, meniu de Paste, carne de miel
 

Ouăle roșii și cozonacii nu vor lipsi din meniul de Paști pregătit special pentru bolnavii internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență din Tîrgu-Mureș. Medicii au înlocuit, însă, carnea de miel cu cea de pui pe, care este mai ușor de digerat.

AMBINATÃ (fierb oale)

NICOLETA ȘERBĂNAT, asistent dietetician: "În special de Paste va fi putin mai bogat, traditional si bineînteles se vor respecta regimurile în functie de afectiune. Încercãm sã facem o ciorbã tãrãneascã, la regimuri, supã de zarzavat si fripturã din pulpe superioare de pui."

Doar pentru felul doi se vor folosi aproximativ 180 de kilograme de pulpe de pui și 60 de kilograme de orez, iar pentru ca bolnavii să simtă cu adevărat atmosfera de sărbătoare, bucătarii le-au pregătit o surpriză: cozonac și ouă roșii.

IOAN NEGRUȚA, bucătar-șef: "Cum e si obiceiul, bolnavilor li se va servi în plus, pe lângã meniul normal, cozonac si ouã rosii. Ouãle se fierb si se înrosesc aici."

Zilnic, bucătarii și dieteticienii de la Spitalul de Urgență prepară 20 de meniuri diferite, în funcție de afecțiuni. Aceștia spun că ar face un meniu și mai bogat, însă alocația de hrană de doar 7 lei abia acoperă trei mese pe zi.

LAVINIA COSMA, S.C.J.U. Tîrgu-Mureș: "Din pãcate, noi ne-am dori ca aceastã alocatie de hranã sã fie putin mai mare. E destul de greu ca din 7 lei sã oferi unui pacient trei mese pe zi."

De Paște, vor fi pregătite aproximativ 800 de porții de mâncare tradițională.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2