Date companie
 
 
 
 

Nae Cosmescu, regizorul pamfletar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : regizor, pamflet
 

"Să faci haz de necaz", spune o veche zicală, pe care românii o aplică zi de zi în confruntarea cu problemele care se ivesc la tot pasul. Această vorbă cu tâlc l-a inspirat și pe regizorul Nae Cosmescu. Timp de un an de zile, el a adunat o colecție de pamflete care să descrețeasca frunțile fraților de neam si limbă. Dinu Săraru, unul dintre cei mai renumiți publiciști, dramaturgi și romancieri contemporani, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este cel care a încurajat acest demers literar al maestrului Nae Cosmescu.

NAE COSMESCU, autor: "M-a preluat cunoscutul romancier Dinu Sararu, care pe vremea aceea raspundea de destinele ''Cronicii Romane'' si m-a invitat sa continui proiectul. Cartea de fata este rezultatul unui intreg an de colaborare cu ''Cronica Romana'', saptamana de saptamana, in fiecare vineri."

DINU SĂRARU, scriitor: "Domnule, o sa incep cu un subiectivism condamnabil- e foarte bun prieten cu mine, si, de aceasta, nu pot sa-l injur desi a lucrat cu mine la televiziune pana a devenit seful teatrului de televiziune. M-a ascultat si cred ca m-a ascultat cu folos, a venit de la Pitesti, era un tanar frumusel avea o nevasta zvarluga, frumusica si aia."

La lansarea cărții "50+1 pamflete...ca la Tănase" nu puteau lipsi prietenii de-o viață ai autorului, Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Nae Cosmescu a colaborat cu cei doi mari actori și la o emisiune a postului Național TV- "Sare și piper cu Stela și Arsinel". La eveniment au mai fost prezenți marele regizor Geo Saizescu și actorii Valentin Uritescu și Vasile Muraru.

ALEXANDRU ARȘINEL, actor: " Ma bucur ca astazi pot participa la lansarea cartii lui Nae Cosmescu, care se lanseaza cu un volum de pamflete excelente"

STELA POPESCU, actriță: "Este vorba aici, in aceasta carte, de lucruri pe care noi le-am facut la National TV, o initiativa de a da publicului si cateva vorbe de duh ori acestea sunt ale lui Nae Cosmescu. Va sfatuiesc sa le cititi, pentru ca vă va da o stare de satisfactie."

GEO SAIZESCU, regizor: ''Eu am avut initiativa, in cadrul premiilor nationale de spirit si umor romanesc, sa decernez si un premiu ale societatii umoristice "Pacala" lui Nae Cosmescu.''

În 2005, pe când era director artistic la Național TV, Nae Cosmescu a scris un scenariu de serial, pornind de la ideea că mahalaua contemporană românească nu este departe de cea interbelică din "Gaițele". Serialul pus în practica s-a numit "Cuscrele". Întâmplarea face că Nae Cosmescu a primit aprobarea pentru filmarea proiectului chiar în ziua în care împlinea 65 de ani, la 26 iulie 2005. Serialul de succes ''Cuscrele" le-a avut în rolurile principale pe Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu-Botez, pentru prima oara împreună într-o producție tv.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Filmul „O secundă”, lansat la București ( 22 August 2020 )

  Teaser-ul peliculei “O secundă”, lansat, vineri seară, în București! “O secundă” este o poveste despre rivalitate, concurență, frământări, o poveste despre durerea care macină sufletul omului.

 • Pamflet lansat de UDMR, la adresa lui Klaus Iohannis ( 2 Mai 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis, ironizat de UDMR! Într-o postare pe rețeaua de socializare, formațiunea maghiară prezintă ”Planul de Furat Ardealul”, un pamflet inspirat din celebrul serial Netflix ”La Casa de Papel”.

 • Urmărire penală in rem, în cazul farsei cu falsul tablou al lui Picasso ( 21 Noiembrie 2018 )

  Farsa publicitară a celor doi regizori de teatru belgieni, privind tabloul fals de Picasso, are consecințe penale. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au început urmărirea penală...

 • Regele Dorin Cioabă, regizor de teatru și film ( 9 Iulie 2017 )

  Dorin Cioabă se visează mare regizor! Regele romilor vrea să facă filme cu țigani și s-a apucat deja de treaba. Deocamdată, el va pune în scenă o piesa de teatru despre viața etniei pe care o păstorește.

 • Filmul "După un an" al regizorului Cristian Pascariu va fi proiectat la Cannes ( 28 Aprilie 2013 )

  Cinematografia românească se bucură de o nouă recunoaștere a valorii sale. Filmul unui regizor clujean va fi proiectat, anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes. Este vorba despre scurtmetrajul "După un an", semnat de Cristian Pascariu. Pelicula, cu o durată de 11 minute, prezintă povestea tragică a unei văduve care se întâlnește cu ucigașul soțului său. Rolurile principale sunt interpretate de tinerii actori Ionuț Caras și Irina Wintze...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2