Date companie
 
 
 
 

Nivelul de stres al angajaților s-a dublat de la începutul pandemiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : stres, pandemie
 

Nivelul de stres al angajaților s-a dublat în timpul pandemiei! Una din patru persoane active în câmpul muncii susține că de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, nivelul de stres resimțit la serviciu s-a dublat, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs. Aceștia se simt copleșiți de sarcinile pe care le au, de teamă, de incertitudine și de izolarea socială, iar trei din 10 respondenți admit că au ajuns deja la burnout. Rezultatele sondajului arată că 20% dintre respondenți estimează că vor ajunge la epuizare în cel mult șase luni, dacă nivelul de stres se va menține la fel de ridicat, în timp ce aproape 16% susțin că acest lucru se va întâmpla într-un an de zile.

RADU LECA, psiholog

"Nivelul de stres a urcat în ultimele șase luni până la cote alarmante datorită faptului că oamenii nu au înțeles corect noțiunea de izolare. Neînțelegând corect la ce se utilizează izolarea, atunci nivelul lor de stres a urcat. Ei nu s-au mai regăsit nici acasă în familie, nici lângă copii, nici lângă partener, nici la job."

Rezultatele sondajului mai arată că principalii factori de stres ai angajaților în ultima perioadă sunt mediul de lucru dezorganizat și haotic, alocarea de noi responsabilități care ies din aria lor de competențe, lipsa interacțiunii directe cu colegii sau timpul mult prea mare petrecut în cadrul meeting-urilor online.

RADU LECA, psiholog

"Angajații sunt speriați pe ideea pierderii locului de muncă și pe tipul de performanță. De ce? Din cauză că odată începută telemunca, din punct de vedere cognitiv și emoțional, oamenii s-au restartat, în lipsa tipurilor de responsabilități uzuale pe care le aveau până în acest moment."

35% dintre respondenți ar prefera să se întoarcă la birou, în timp ce alți peste 30% ar opta mai degrabă pentru un program hibrid, în cadrul căruia să poată lucra până la 5 zile pe lună de acasă. Sondajul a fost realizat în perioada 20 noiembrie - 5 decembrie, pe un eșantion de 1.421 de persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Anca Dragu: E foarte important să stimulăm antreprenoriatul ( 27 Ianuarie 2021 )

  În plină pandemie de coronavirus, economia este afectată atât în Uniunea Europeană, cât și la nivel mondial! Cu toate acestea, Anca Dragu, președintele Senatului, se arată optimistă în privința evolutiei economiei.

 • Schimbări majore pe piața muncii, provocate de pandemia de coronavirus ( 5 Ianuarie 2021 )

  Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...

 • Sfatul nutriționistului, pentru a evita problemele de sănătate după masa de sărbători ( 22 Decembrie 2020 )

  Conform tradiției, românul poartă grija festinului de sărbători. Crăciun, Anul Nou sau Paște înseamnă bucuria de a fi alături de cei dragi, dar și masa încărcată cu bunătăți.

 • Creștere spectaculoasă a comenzilor online, la mâncare gătită ( 20 Noiembrie 2020 )

  Comenzile de mâncare pentru acasă au explodat, în ultima perioadă. Potrivit unui studiu recent, mâncarea gătită comandată online a înregistrat o creștere uriașă, de 124 % în perioada martie - octombrie 2020, comparativ...

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2