Date companie
 
 
 
 

Nivelul de stres al angajaților s-a dublat de la începutul pandemiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : stres, pandemie
 

Nivelul de stres al angajaților s-a dublat în timpul pandemiei! Una din patru persoane active în câmpul muncii susține că de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, nivelul de stres resimțit la serviciu s-a dublat, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs. Aceștia se simt copleșiți de sarcinile pe care le au, de teamă, de incertitudine și de izolarea socială, iar trei din 10 respondenți admit că au ajuns deja la burnout. Rezultatele sondajului arată că 20% dintre respondenți estimează că vor ajunge la epuizare în cel mult șase luni, dacă nivelul de stres se va menține la fel de ridicat, în timp ce aproape 16% susțin că acest lucru se va întâmpla într-un an de zile.

RADU LECA, psiholog

"Nivelul de stres a urcat în ultimele șase luni până la cote alarmante datorită faptului că oamenii nu au înțeles corect noțiunea de izolare. Neînțelegând corect la ce se utilizează izolarea, atunci nivelul lor de stres a urcat. Ei nu s-au mai regăsit nici acasă în familie, nici lângă copii, nici lângă partener, nici la job."

Rezultatele sondajului mai arată că principalii factori de stres ai angajaților în ultima perioadă sunt mediul de lucru dezorganizat și haotic, alocarea de noi responsabilități care ies din aria lor de competențe, lipsa interacțiunii directe cu colegii sau timpul mult prea mare petrecut în cadrul meeting-urilor online.

RADU LECA, psiholog

"Angajații sunt speriați pe ideea pierderii locului de muncă și pe tipul de performanță. De ce? Din cauză că odată începută telemunca, din punct de vedere cognitiv și emoțional, oamenii s-au restartat, în lipsa tipurilor de responsabilități uzuale pe care le aveau până în acest moment."

35% dintre respondenți ar prefera să se întoarcă la birou, în timp ce alți peste 30% ar opta mai degrabă pentru un program hibrid, în cadrul căruia să poată lucra până la 5 zile pe lună de acasă. Sondajul a fost realizat în perioada 20 noiembrie - 5 decembrie, pe un eșantion de 1.421 de persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2