Date companie
 
 
 
 

Noi norme pentru pneuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transport, pneuri
 

La prima reuniune de la Bruxelles a Consiliului Energie desfășurat sub egida Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, s-a discutat despre actualizarea regulamentului privind etichetarea energetica a pneurilor. Astfel, etichetele vor fi afișate în mod mai vizibil pentru consumatori și vor include informații cu privire la aderența pe zăpadă și pe gheață. Ministrul român al Energiei, Anton Anton a explicat avantajele acestui proiect.

ANTON ANTON, ministrul Energiei

“Prin această inițiativă se urmărește o mai bună informare a consumatorilor cu privire la eficiența din punct de vedere al consumului de comustibil, siguranța și zgomotul pneurilor introduce pe piață.”

Noile cerințe privind afișarea etichetei vor fi aplicate inclusiv pentru vânzarea la distanță și vânzările pe internet. Astfel, clienții vor fi deplin informați atunci când iau decizii de cumpărare. Domeniul de aplicare al regulamentului este extins pentru prima dată la pneurile pentru camioane și autobuze. Anterior, numai pneurile pentru autoturisme și camionete făceau obiectul normelor.

ANA IACUB, reporter

“Scopul sistemului de etichetare a pneurilor constă în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, prin etichetare, se vor cunoaște parametrii pneurilor puse la vânzare. Prin urmare, noile norme prevăd creșterea siguranței rutiere printr-o mai bună informare a consumatorilor.”

Potrivit unor statistici, transportul rutier generează aproximativ 22 % din emisiile totale de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană, iar pneurile, mai ales din cauza rezistenței la rulare, sunt răspunzătoare pentru 5 %-10 % din consumul de combustibil al unui vehicul. Parlamentul European va lua o poziție cu privire la acest dosar, iar apoi vor începe negocierile interinstituționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Campania ”Mergem împreună”, lansată de Național FM ( 3 Noiembrie 2019 )

  Național FM lansează campania „Mergem împreună”! Este vorba de o campanie națională de promovare a transportului în comun, care își propune să aducă, în același loc, respectiv, tramvai, autobuz sau troleibuz, cetățenii...

 • Protestul taximetriștilor ( 13 Februarie 2019 )

  Protest de amploare al taximetriștilor, în Capitală! Sute de șoferi și-au adus taxiurile în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Ei au acuzat ilegalitățile practicate de platformele online de transport și au solicitat modificarea legii taximetriei.

 • Noi reglementări pentru pensionari ( 11 Februarie 2019 )

  Reguli noi pentru pensionarii din Capitală! Societatea de Transport București a modificat modul prin care vârstnicii beneficiază de gratuitate la transportul în comun de suprafață. 

 • Transportul public, chin și în 2019 ( 3 Februarie 2019 )

  În definiție, calitatea este înțeleasă ca o noțiune complexă și dinamică. Însă în București, realitatea este cu totul alta. Din nefericire când vorbim despre calitatea transportului public, mulți ridică din umeri. Pentru ca activitățile sociale, economice și culturale să se desfășoare eficient, iar calitatea mediului să nu se înrăutățească, este necesară impunerea transportului public în viața orașului, prin îmbunătățirea calității serviciilor oferite de acesta.

 • Transport în comun, în noaptea de Revelion ( 31 Decembrie 2018 )

  Vești bune pentru bucureșteni! Metroul, autobuzele și tramvaiele vor asigura transportul călătorilor, pe parcursul întregii nopți de revelion. Metrorex a anunțat că în noaptea dintre ani, trenurile de metrou vor circula de la miezul nopții până la ora 1:00, la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de 20 minute.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2